Pontosan milyen kémiai elemek alkotják az emberi testet?
ma 11:16 vagyok.
Bár a listához nem tudok nagyon hozzászolni, de én ugy tudom hogy egy átlagosemberben kb 2 kg vas van. (Vérben lévő hem)
Ha elemeket nézed akkor főleg hidrogén, szén, nitrogén és oxigén.
Kevesebb foszfor (pl. DNS, RNS) és kén (pl. fehérjék)
Aztán szintén viszonylag kevés magnézium-, nátrium-,kalcium- és klorodion.
Hogy pontosan milyen vegyületek alkotják? Hát az baromi hosszú lista lenne. Amiket felírtál az szinte semmi. Jó ezek vannak nagy százalékban, de azért irtó sok vegyület van az emberi szervezetben. A számok amiket írtál pedig nem lehetnek semmiképp se pontosak, mert egy 200 kilós emberben mások az arányok mint egy anorexiás emberben. Ráadásul inkább %-ban szokás az arányokat megadni. Amit te felírtál az úgy néz ki hogy az ember nagyjából 50-60 kiló és ennek több mint fele víz. Azért van ott csontállomány, izom, zsír, zsiger stb. Ezek mind-mind vegyületekből épülnek fel.
Elemek: C,O,H,S,P,Ca,Na,Fe,N,Mg,F, és még van pár elem de a leggyakoribb a C,O,H,N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!