Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Pontosan milyen kémiai elemek...

Zsolt108 kérdése:

Pontosan milyen kémiai elemek alkotják az emberi testet?

Figyelt kérdés
Ez a lista reális? 35 liter víz, 20 kg szén, 4 liter ammónia,1.5 kg mész, 800 g foszfor, 250g só,100g salétrom, 80g kén, 7.5g Fluorit, 5g vas, 3g Szilikon és még 15 különböző elem
2011. máj. 4. 10:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 11:21 vagyok

Rosszul emlékeztem, :DMég aznap megnéztem a könyvemben, csak lusta voltam irni. :D

A vérben lévő hemogoblin egy átlagos emberben kb 900 gramm. Hogy ennek hány %-a a hem, azt nem tudom.

2011. máj. 6. 15:24
 12/13 anonim ***** válasza:
és még a hem-sem maga a vas, csak a hemoglobin egyik alegysége! a vas összességében csak nyomnyi mennyiségben van jelen az emberei szervezetben.
2011. máj. 12. 14:06
 13/13 anonim ***** válasza:

"Az emberben csupán 6 gramm vas van, de ennek kivételesen fontos a szerepe a hemoglobin oxigénmegkötô képessége szempontjából." IPM

Ha összeszorzod egy átlagos ember vérmennyiségét a vér vastartalmának deciliterenkénti normál értékeivel, akkor is hasonló számot kapsz.

2011. máj. 12. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!