Miért nem tudnak mesterségesen életet létrehozni laboratóriumban úgy ahogy a Földön is a vízben létrejött?
Miért olyan bonyolult ez? Le lehet másolni ugyam azokat a kémiai meg fizikai körülményeket. Akkor az életnek létre kell jönnie.
(Nyilván nem arra gondolok hogy külső mintával beszennyeződik és tévesen arról hiszik hogy létrejött élet)
De mi az élet, itt kezdődik el: Jó kérdés hogy élőlény e a növény egyáltalán? A növény nem gondolkodik, nem is fáj neki, csak folyik a szerves anyagok szintézise. Bár baromságnak tűnik amit írtam. Az élet jelenti azt szerintem hogy öntudata és szabad akarata is van, emellett képes magát fenntartani, ehhez kellenek a növények amik előállítják az élethez fontos szerves anyagokat.
Az ember emellett még szellemi képességekkel is rendelkezik.
Tehát akkor most érkeztünk el a játékszabályok játék közbeni újraírásához. Egy igazi klasszikus az érvelési hibák között. Amikor valaki rávilágít a te saját érveidnek a hibájára, akkor hirtelen "arrébb mozgatod a kaput". Nem is ez, hanem az. Nem is így, hanem úgy. Ezt csak úgy mondtam. Még ehhez hasonlók...
Ilyen vitában semmi értelme nincs részt venni, mert bármilyen érvet vagy bizonyítékot mutat fel neked az ember, te kitalálsz valami új "szabályt", ami miatt nem fogadott el az érveket/bizonyítékokat.
Menj és csináld meg akkor te magad, ha ilyen okos vagy és nyilván igazad van. Hajrá! Sok sikert!
"De mi az élet, itt kezdődik el: Jó kérdés hogy élőlény e a növény egyáltalán? A növény nem gondolkodik, nem is fáj neki, csak folyik a szerves anyagok szintézise. Bár baromságnak tűnik amit írtam. Az élet jelenti azt szerintem hogy öntudata és szabad akarata is van, emellett képes magát fenntartani, ehhez kellenek a növények amik előállítják az élethez fontos szerves anyagokat.
Az ember emellett még szellemi képességekkel is rendelkezik."
Ez már ilyen nagyon vallási megközelítés aminek itt semmi keresnivalója ebben a csoportban. Az élet ennél jóval "egyszerűbb". Google-ból másoltam ki de teljesen helytálló mit nevezünk életnek és ez alapján a növény nagyon is él.
"Az élet minden olyan rendszert jelent, amely képes ellátni olyan funkciókat, mint az evés, az anyagcsere, a kiválasztódás, a légzés, a mozgás, a növekedés, a szaporodás és a külső ingerekre való reagálás ."
"Bár baromságnak tűnik amit írtam. "
Nem baromság amit írtál de a dilemma amit hozzárendeltél nem az "él vagy nem él" dilemmája. Hanem te gyakorlatilag körülírtad hogy vannak alacsonyabb rendű és magasabbrendű életformák.
Egyébként pont olya projektbe kezdenek (ráadásul magyar kutató, Szathmáry Eörs részvételével), amely során mesterséges életet akarnak létrehozni. (Bár nem az ősi földi körülményeknek megfelelő viszonyok között. Többek között azért is, mert mint írtam, azokat nem ismerjük pontosan.)
"Egy laborban pont hogy meg lehet gyorsítani és ugyan annak kellene történnie."
Hogyan gyorsítasz fel egy folyamatot, amit még csak nem is ismersz pontosan?
"Szerintem akkor kapnál megfelelő választ"
Én nem vagyok kifejezetten a téma szakértője, így könnyen lehet, hogy nem pontos, amit írtam, de már csak ezért is érdekelne, hogy szerinted a válaszom miért nem megfelelő.
"Tehát akkor most érkeztünk el a játékszabályok játék közbeni újraírásához. Egy igazi klasszikus az érvelési hibák között. Amikor valaki rávilágít a te saját érveidnek a hibájára, akkor hirtelen "arrébb mozgatod a kaput". Nem is ez, hanem az. Nem is így, hanem úgy. Ezt csak úgy mondtam. Még ehhez hasonlók...
Ilyen vitában semmi értelme nincs részt venni, mert bármilyen érvet vagy bizonyítékot mutat fel neked az ember, te kitalálsz valami új "szabályt", ami miatt nem fogadott el az érveket/bizonyítékokat.
Menj és csináld meg akkor te magad, ha ilyen okos vagy és nyilván igazad van. Hajrá! Sok sikert!"
Semmilyen "kaput" nem mozgattam el és semmi szándékos rosszindlat ninfsen bennem csak felhívtam rá a figyelmed hogy valóban csak egy példát írtam de semmi esetre sem az volt neki a lényege hogy te az abban leírt számokat egy az egyben behelyettesítve próbáld meg cáfolni vagy megkérdőjelezni az állításom. Sajnálom ha nehezdre esik elfogadni hogy valóban csak arra utaltam hogy a "lemodellezés" során nem pontosan ugyanannyi időbe kell hogy teljen a kialakulás mint amennyi időben a természetes körülmények között az végbement. A cd-s példa csak ezért volt. Szerintem te követsz el érvelési hibát hogy egyszerűen rosszhiszeműen nem fogadod el amikor korrektül leírtam mire vonatkozott ez. De most komolyan mi okom lenne rá? Ne már..
"Jó kérdés hogy élőlény e a növény egyáltalán?"
Elég egyértelműen az. Persze az élet pontos definiálása nem egyszerű feladat, de bármely élet definíció szerint, amit a biológusok használnak, a növények élnek. A kérdőjel inkább például a vírusokkal kapcsolatban van.
"Az élet jelenti azt szerintem hogy öntudata és szabad akarata is van,"
Szerinted lehet, hogy ez, de a tudományos definíció szerint nem ez. (Mellesleg ez a definíció az állatok nagy részét is kizárja az élőlények sorából, ami talán még bizarrabb.)
"Az élet minden olyan rendszert jelent, amely képes ellátni olyan funkciókat, mint az evés, az anyagcsere, a kiválasztódás, a légzés, a mozgás, a növekedés, a szaporodás és a külső ingerekre való reagálás ."
Ez azért nem a legpontosabb élet definíció - bár a 11. válaszoló által adottnál egyértelműen jobb. (Melyik honlapon találtad?) A növények nem nagyon esznek (maximum valami nagyon tág értelmezésben). És nem is mindegyik élőlény lélegzik. És persze léteznek olyan egyedek is, amik nem tudnak szaporodni. (Ezt a fakultatív életkritériumok között szokták felsorolni.)
"Menj és csináld meg akkor te magad, ha ilyen okos vagy és nyilván igazad van. Hajrá! Sok sikert!"
Most erre mit mondjak?:)
Ha nem tudom megcsinálni akkor neked volt igazad és én "mozgatom a kapukat" vagy mi?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!