Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Mcgurk-effektus azt bizonyít...

A Mcgurk-effektus azt bizonyítja hogy az ember képes tudat alatt a szájról olvasásra?

Figyelt kérdés
Például ha csak hang nélkül nézek meg egy videót akkor is képes lennék a nagy részét értelmezni az elhangzottaknak csupán a szájmozgás alapján?

júl. 20. 10:03
1 2
 1/12 A nagy Levin ***** válasza:
88%

Vannak akik konkrétan képesek a szájról való olvasásra. Ehhez még hozzájön a nonverbális kommunikáció. Ez utóbbi akkor is segítség, ha valaki olyan személlyel találkozik, aki idegen nyelven beszél, vagy olyan videót néz, ami számára teljesen idegen nyelven van. Ezek részben impriting, részben tanulható dolgok.

A tudatalatti nem tudom, hogy jön ide.

júl. 20. 10:14
 2/12 anonim ***** válasza:
39%
Nagyon nehéz, vagyis csaknem lehetetlen úgy olvasni szájról, hogy mindent pontosan megérts - ez tény!
júl. 20. 10:37
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen de nagy részét úgy 75%-át igen,nem?
júl. 20. 10:42
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Neked valaha sikerült? Nem látod a finom nyelvmozgásokat, tehát ez egy olyan feladat, mint regényt olvasni úgy, hogy a betűk kétharmada nincs kinyomtatva!
júl. 20. 10:50
 5/12 A kérdező kommentje:
Nekem annyira nem sajnos
júl. 20. 11:23
 6/12 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam hogy egy átlag ember mennyire képes erre
júl. 20. 11:23
 7/12 A kérdező kommentje:

De a mcgurk hatás nem ezt jelenti, első?

Nem tudatatosan de a szemünkkel "hallani",kivenni a szavakat a szájmozgás alapján? Mindezt nem tudatosan, gondoltam így kapcsolódik a tudatalattihoz.

júl. 20. 12:00
 8/12 anonim ***** válasza:
90%

Van, aki tud szájról olvasni, biztosan sokáig tartott, mire megtanulta.

Valamilyen szinten mindenki tud. Nekem például nagy segítség, ha nagy a háttérzaj, és nem értek mindent, így a két dologból "össze tudom olvasni", hogy mit akar a másik mondani.

júl. 20. 12:45
 9/12 anonim ***** válasza:
87%

Ez ugyanolyan (tanult) képesség, mint a többi.

Általában akinek rossz a hallása, az tanulja meg jobban.

júl. 20. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki tud, én pl. nem. Attól is függ egyébként, hogy milyen nyelven beszél az illető. Volt egy külföldi, süketnéma kollégám, aki arra kért, hogy írásban angolul kommunikáljak vele (jobban tudott, mint magyarul), de ha azt akarom, hogy a számról olvasson, akkor magyarul beszéljek, mert sokkal artikuláltabb nyelv.
júl. 20. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!