Bablevesnél mi váltja ki a hirtelen fellépő durrugó effektust a végbél nyílásnál?
Úgy érted, a felfúvódást? A hüvelyesek fokozottan gázképzők.
Ezért a fejtett babot elő kell forralni. Levét leönteni, és az után kell kezdeni a recept alapján a tényleges főzést, zöldsggel, jó sok csipetkével.
Aki nem ért hozzá, minek ír...
A fehérje és a szénhidrát emésztéséhez teljesen különböző emésztőnedvek kellenek, ezek egyszerre nem működnek.
Ezért aztán az ilyen vegyes ételeket nehéz megemészteni.
Márpedig amit te nem emésztesz meg, arra lesz jelentkező később, a vastagbélben.
Csakhogy az viszont gázt termel... ugye neki nincs oxigénje az élethez, csak anaerob lehetőségei vannak.
11/11 zöld kéz, és fél szó sem igaz belőle[0]. Irigylem a bullshittelődet 👍
Természetesen nem igaz az, hogy fehérjét vagy szénhidrátot az ember gond nélkül megemészt, de a kettőt együtt nem, és az felpuffaszt. Akárki kipróbálhatja, pár napig egyen csak proteint cukorral, aztán pár napig egyen babot, és mérje a hatást.
Annak sincs sok értelme hogy azért termel valami biokémiai folyamat gázt, mert anaerob. Azért termel, mert
- a folyamatok végtermékei gáz halmazállapotúak légköri nyomáson és emberi hőmérsékleten
- nincs olyan rendszer az emberben ami ezt a gázt elszállítaná: a beleinkben jól elfér. Nyilván a saját sejtjeink végtermékeit a vérünk szállítja el, a bacikét nem kell, az nem káros/megoldódik magától
Ez annyira független az oxigénszinttől, amennyire valami csak lehet.
[0] : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!