Hogyan védhetném meg az adatokat / elektronikai eszközöket egy hirtelen fellépő, erős mágneses tértől?
Egyre többet olvasni egy esetleges elsöprően erős napkitörés lehetőségéről. Ha jól tudom egy ilyen esemény hatalmas geomágneses? vihart generálna a Földön, szóval egyfajta erős mágneses teret? hozna létre, ami "kisüt" minden elektronikát. Mivel a munkám (és ezzel együtt sajnos az életem is) 100%-ban a digitális adatokra épül, ezért érdekelne, hogy pl: egy pendrive-ot vagy külső winchestert meg lehet-e valahogy védeni egy ilyen kaliberű mágneses tértől?
Gondolom nem olyan egyszerű, hogy becsomagolom 4 réteg alufóliába és kész :D
( Minden értelmes választ hálásan köszönök! )
"Gondolom nem olyan egyszerű, hogy becsomagolom 4 réteg alufóliába és kész :D"
Majdnem. :)
Ha a fóliát több rétegben használod és még le is földeled, az már űberfaca.
Persze ha az eszköz rá van dugva egy akármilyen kívülről jövő kábelre, hálózati feszültségre, LAN kábelre, USB kábelre, cseszheted, mert az mind-mind EMP-antenna egyben.
Vicces, hogy a konteósok alusapkája pont erre jó is, csak arra hülyeség, amire kitalálták. :D
"Köszönöm, ez nagyon hasznos volt! Soha nem gondoltam volna, hogy tényleg csak ennyi az egész."
Mert nem is csak ennyi az egész. Egy kérdésnél olvastam, hogy a Gyakorin a rossz válaszokat köszönik meg, ez itt is bejött.
Mit is ír az egyetemi tanár?
"A mágneses erőtér esetében a helyzet fordított, azaz hatásosan árnyékolni csak kis méretű, ferromágneses anyaggal teljesen tokozható készülékeket lehet"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!