Meddig tartható még fent a (túl)fogyasztói társadalom?
20#
Kényes kérdés mert szerintem márcsak a jelenlegi rendszerben lehet gondolkodni. Nem mindegy többek közt, hogy zuhanunk vissza faji példányszámban az ökológiailag fenntartható szintre. Habár ezzel a mentalitással maréknyi ember is tönkretehetné a bolygót. Az alapvető probléma, hogy mi kikapcsoltuk a szabályzókat. Evolúciós szempontból értelmezhetetlen ez a technikai fejlődés. Ösztönlényként bánunk vele.
"Kényes kérdés"
Annyira, hogy nem is sikerült rá válaszolni.
TEHÁT: mi a válaszod?
Szerintem a megoldás a jelenleg hatalmon levő seggfej imperialista vezetők lebunkózása és egy modernebb társadalmi berendezkedés bevezetése lenne.
A tudásunk már megvan ahhoz, hogy semmiből se legyen hiány. Minden földlakónak mindene meglehet, ez csak hozzáállás kérdése. Nyersanyag is van bőven, csak be kell tiltani a hulladékra tervezett dolgok gyártását!
"fokozatosan le kéne mondanunk"
Erre írtam, hogy ez most már kevés. 30 éve még meg lehetett volna csinálni, de ma már ezzel nem fog leállni a melegedés, csak lassul kicsit.
Akkor viszont a válaszod az, hogy NEM fogsz több adót fizetni.
Hát akkor I.J.
Jó, de azt senki se mondta, hogy a fejlődő országok fel fognak zárkózni a közeljövőben.
Nem fognak.
És még ÍGY SEM lesz elegendő anyag és energia.
27#
Én ezért nem értem alapvetően, hogy mi ez a picsogás. Orbán rezsim, rablóprivatizáció, módszerváltás, államkapitalizmus stb. Az alapvető probléma sokkal mélyebről gyökerezik. Dehogy mégse menjek nagyon messzire, Széchenyi sem véletlenül bolondult belé.
"Orbán rezsim"
Az eljövendő 8 évben még nem fog összeomlani a világ, ő meg ennél messzebbre nem lát el. Nyugodt lehetsz, az ő életét nem fenyegeti ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!