Mit szólnátok egy ilyen tudományos ismeretterjesztő könyvhöz?
Ha elég magas iskolai végzettséget szereznék, akkor egy írnék egy ilyesmit.
Cím:
Természettudomány - az isteni tudomány, amely legyőzte az isteneket.
Tartalom:
A természettudomány annyira tökéletes, mintha a mennyből küldték volna az emberek számára, hogy a vad sötétségben világosságot mutasson. Nincs egyetlen tudomány sem, amely felvehetné vele a versenyt. És mégis, ez a tudományág volt az, amely legyőzte az isteneket. A könyv során bebarangoljuk azokat az eseményeket, amikor a természettudományt leszválasztották a transzcendensről, és egyre inkább az ateista szemlélet kezdett el érvényesülni rajta. Megvizsgáljuk az ókori tudományfilozófusok elképzeléseit, majd Darwin evolúciós elméletét, amely az első sokk volt a vallásos világ számára. Végül eljutunk Lawrence Krauss és Stephen Hawking idejéig, amikor odáig jutottunk, hogy felvetették: hogyan keletkezhetett az univerzum spontán módon?
Eleve nem ismertem el, hogy tévedek, csak fenntartom annak a lehetőségét. Nem számítottam arra, hogy ilyen vita kerekedik, ezért még arra sem volt időm, hogy minden kommentet elolvassak, arra meg pláne nem, hogy összeszedetten reagáljak.
A témával meg tényleg nem tudok tovább foglalkozni, mivel rengeteg tanulnivalóm (és egyéb elfoglaltságom) van, a vallás meg a tudomány viszonya azonban nincs benne a leckémbe, így feleslegesen nyernék meg egy vitát, ha nem ezekből fogok vizsgázni, és elhanyagolom azt, ami kell.
De hihetsz abban, hogy engem zavar, hogy legyőztek, stb. ez sem tud érdekelni.
További szép estét.
Mojjo, tetszett a fejtörőd, engedelmeddel lopom. :)
Nálam is. Már amellett, hogy mit fogyaszthattál, hogy ilyeneket kérdezel. :D De aztán leesett, miről van szó.
Igen az egy nagyon jó fejtörő, nekem is tetszik.
Kérdező 62. (2024.05.26. 20:08): Azért ez nagyon furcsa hozzá állás,hogy felteszel egy kérdést, és ha kiderül, hogy a kérdéshez kapcsolodóan elképesztő mértékű tudatlanság van a fejedben, közlöd,hogy nem is érdekel az amit kérdeztél. Ezt nem is tudom, hogy hova tegyem. Ha nem érdekel a válasz akkor minek kérdezel?
Nincs tudatlanság a fejemben Isten ugyanis ugyanolyan alapon nem létezhet, ahogyan Holdtündér sem.
Mindkettőt emberek találták ki, mindkettejük létezése önellentmondásos, és mindketten totálisan ellentmondanak annak az információcsomagnak, amit a világról tudunk. Ezt a tripla hármas pedig 0%-ra nyomja le Isten és Holdtündér tudományos valószínűségét.
Ha ezt nem fogadod/fogadjátok el, az a te dolgod. Nincs több mondanivalóm a témában. A véleményemet pedig a csodálatos Bertrand Russel gondolataival zárnám:
"A vallás véleményem szerint elsősorban és főképpen a félelmen alapul. Részben az ismeretlentől való rettegésről van szó, részben pedig, mint mondtam, arról a vágyról, hogy valami "idősebb testvér"-félét érezzünk magunk mellett, aki minden gondunkban, konfliktusunkban velünk van."
-----------
"Ha nem érdekel a válasz akkor minek kérdezel?"
Kétszer magyarázatam el eddig, hogy mi a helyzet ezügyben. Harmadszorra nem fogom. Nem vagyok pap, hogy ugyanazt prédikáljam újra és újra.
Mojjo:
Ha nem probléma, én is használnám nekem címzett találós kérdést.
Volt barátnőmet - mivel matematika versenyeken vett részt - úgy próbáltam csőbe húzni, hogy trükkös matekos feladványokat adtam. Félig-meddig sikerült is.
Az új kiszemeltemnek viszont a randin majd ezt a találós kérdést fogom adni feladatnak. 😱😅
"hogy mi a helyzet ezügyben" -> Azért arra van időd,hogy a neked nem tetsző választ lepontozd, meg ide böffents még valami ami totálisan nem releváns.
Ami nálad komplett hiányzik az a tudományos módszertanok ismerete, a tudományos gondolkodás mód. És ami sok hasonló nyeretlen kétéves esetén megvan , az a megfelelő "alázat hiánya" /mármint az van meg, hogy hiányzik nálad az alázat" a tudományos eredmények és az oda vezető út tisztelete, és akarás arra, hogy megértsed.
Továbbá: nem Te vagy az első, és nem is az utolsó, akinek ilyen "tervei" vannak, persze a megvalósításig el se jut, de odág sem, hogy megnyissa a wordot és elkezdje legalább a bevezetőt megírni. De ha megvan és átküldöd legalább az első fejezetet ami már úgy-ahogy "fejezet szerű", szívesen átnézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!