Ki hogyan osztana el igazságosan 100 000 Ft-ot 3 felé készpénzben? :)
Figyelt kérdés
ápr. 5. 16:51
1/28 anonim válasza:
Mindenki kapna 1000 forintot. A többi 97000 forintot tanácsadói díjként az kapja, aki ezt javasolja.
2/28 anonim válasza:
33000 fejenként, a maradék ezresből isznak egy kávét.
3/28 TappancsMancs válasza:
100 000 / 3 = 33 333
A 3 Ft nem megoldható, tehát mindenki kap: 33 330 Ft-ot.
A fennmaradó 10 Ft-ot meg az kapja, akinek nem kell.
4/28 TappancsMancs válasza:
Most kíváncsi vagyok a kérdező előrukkol-e valami valamivel. 🙂
5/28 A kérdező kommentje:
Ha nagyon igazságosak akarunk lenni az egyik legjobb megoldás a 2-es hozzászóló, de ha közel azonos értékeket akarunk, akkor 2-en kapnak 33 335 Ft-ot és egy kap 33 330 Ft-ot. Ha még ezen is össze tudnak veszni, akkor megérdemlik. A többiek nem lennének jó bankrablók? :)
ápr. 5. 19:12
6/28 A kérdező kommentje:
A 3-as hozzászóló is jó.
ápr. 5. 19:14
7/28 anonim válasza:
Azt hittem ez csak poen kerdes. Nem godoltam ,hogy valakinek ez itt akkora probkemat okoz.
8/28 anonim válasza:
Teljesen igazságosan és kizárólag készpénzben nem lehet.
9/28 A nagy Levin válasza:
Mit jelent az, hogy igazságosan? Tettek valamit (esetleg egyenlő, vagy nem egyenlő arányban) azért a pénzért? Vagy csak el kell osztani közöttük egyenlően?
10/28 anonim válasza:
Ideális esetben meg lehetne azt oldani, hogy átváltunk más pénznembe. Például ha lenne egy tika nevezetű pénznem, ami azt tudja, hogy 1 forint = 3 tika, akkor úgy 300.000 tikánk lenne, és így mindenki tudna 100.000 tikát kapni.
A valóságban viszont mindig az árfolyam alatt tudunk váltani, tehát nem lenne 300.000 belőle, szóval többet buknának, mint 10 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!