Miért a dióda feltalálásával vált lehetőség az első rádiók megépítésére? Mi szerepe van a diódának egy rádió áramkörében? Sima egyenirányításon kívül mit tud egy ilyen áramkörben csinálni?
Egyszerűen számomra egy dióda túl egyszerű alkatrész ahhoz, hogy ez legyen a lelke egy rádiónak.
Az egyik irányba engedi folyni az áramot, a másik irányba zár. Rém egyszerű. Ennél többet nem tud.
Mi értelme egyáltalán ennek az alkatrésznek? Azon kívül, hogy AC jelből DC jelet csinál... de ott is a lényeget inkább egy kondenzátor végzi a diódák után. Meg azon kívül, hogy esetleg védelem ott, ahol ez kell.
Ehhez képest amikor a rádió feltalálásáról beszélnek, mindig megemlítik a diódát, mint szükséges előzményt.
Mit csinál egy dióda egy rádióban?
Köszönöm 10-es, őrá gondoltam.
És olvastam 71-ben a cikket, talán itt van RT is a polcon.
Hogy kit ismerünk ma feltalálóknak azt tudtam.
"Egyszerűen számomra egy dióda túl egyszerű alkatrész ahhoz"
A DBM egy kétszeresen kiegyenlített gyűrűs (4 diódás) keverő, még mikrohullámú tartományban is használható.
Szóval? Egyszerű, de nagyszerű. Szerintem.
Az utolsót sajnos nem értem. =(
A DBM minek a rövidítése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!