Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Általában a buta emberek...

Általában a buta emberek utasítják el az orvostudományt?

Figyelt kérdés

Valahogy azt figyeltem meg hogy általában a buta emberek azok akik jönnek a gyógyszeriparral meg hogy profit és akkor csak természetes módon erősíti az immunrendszerét meg mindenféle gyógynövényeket használ mert hogy az orvostudomány így meg úgy, a csúnya oltások miatt betegek leszünk stb.

Meg most általában a diploma nélküliek voltak legnagyobb hanggal a covid-19 kapcsán is az orvostudomány ellen.

2023. dec. 27. 13:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%

Nem az orvostudományt utasítják el, hanem az adott kezelés jogosságát. Ahogy írod is, arra alapozva vannak a gyógyszerek ellen, hogy a gyógyszergyárak gazdagodnak, ha megvesszük a gyógyszereket. Ami önmagában nem hazugság, csak nem elsősorban ez a cél. És persze abban is van igazág, hogy ha egészségesen élne mindenki (megfelelő étrend, elég testmozgás, káros szokások elhagyása), akkor nagyon kevés gyógyszerre lenne szükség. Én például fájdalomcsillapítón kívül semmilyen gyógyszert nem szedek, azt is csak nagy ritkán, mégis jól vagyok.

A COVID-oltás egy nagyon extrém élethelyzetet szült, egy csomó szabályt felrúgtak, hogy legyen, nem csoda, hogy sokan kétkedve fogadták.

Az viszont igaz, hogy ha több tanult ember lenne, akkor könnyebben meggyőzhetőek lennének valós dolgokról, és nagyobb eséllyel utasítanák el a konteókat.

2023. dec. 27. 13:19
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem így általánosan nem kijelenthető.

A buta emberek azért fogékonyak az ilyen dologra, mert vagy tudatosan vagy tudatalatt észreveszik, hogy le vannak maradva és egy szót sem értenek a hétköznapi témákból, ezért megpróbálnak okosnak tűnni azzal, hogy mindenki mást hülyének néznek. Ha mindenki más azt mondja, hogy 'A', akkor ő azt mondja, hogy 'B' és mindenki, aki 'A'-t mond, az hülye és téved.

De ugyanez megfigyelhető az intelligensebb embereknél is, ha az intelligencia nárcizmussal keveredik. Egy nárcisztikus ember azt hiszi, hogy jobb másoknál. De ha ő is azt mondja, hogy 'A', meg az általa lenézett átlagemberek is azt mondják, hogy 'A', na az úgy neki nem adja ki. Ha mindenki ugyanazt gondolja, amit ő, akkor mégis honnan fogják tudni mások, hogy ő okosabb és jobb náluk? Így ő is csak egy millióból. Így nem tud kiemelkedni. Megoldás: "persze hallgassatok csak a médiára, ti csak azt ismeritek amit mondanak nektek, de én okosabb vagyok nálatok, ezért tudom, hogy mi az igazság".

Utóirat: felejtsük el ezt a baromságot, hogy az intelligencia és az iskolai végzettség összefügg. Az iskola tudást ad, nem intelligenciát. Az intelligencia nem tanulható. Rém buta emberek is össze tudnak kaparni egy diplomát, ha kellő időt rápazarolnak (meg apuci kellő mennyiségű pénzt rákölt) és intelligens emberek is munkába állhattak bármilyen okból mondjuk egy érettségi, vagy szakma után. Például lehetnek anyagi okai, vagy bizonyos szakmához totál felesleges diploma (esetleg nincs is), ilyenek. Viszont a buta ember buta marad, max a saját területén tud többet a másiknál, míg az intelligens ember szabadidejében bármilyen területen képes bővíteni a tudását. Ennek semmi köze az iskolázottsághoz.

2023. dec. 27. 13:30
 3/14 anonim ***** válasza:
44%

Nem magát az orvostudományt utasítják el a legtöbben, hanem a terápiát, amely többnyire kimerül a tüneti kezelésben.

A tb által biztosított ellátás színvonala meglehetősen alacsony, komolyabb beavatkozásra hónapokat, éveket kell várni, a magánpraxis meg piszok drága, de a golyóstoll a háziorvosnál is megszalad, felír egy csomó receptet (mert haszna van belőle) és a páciens a kiváltáskor hüledezve konstatálja, ha mindent rendben kivált, akkor a számlák befizetése után jó, ha kenyéren és vízen tengődhet, már ugye ha egyáltalán még szokott kenyeret venni, mert jobbára a vasárnapi ebédhez való luxuscsemegévé kezd avanzsálni az ára alapján.

Jó, jó tudom én, hogy fél milla az átlagkereset, csakhogy az emberek 90 %-a ennek felét sem kapja, a maradék tíz százalék meg degeszre tömi a zsebét és így jön ki a magas átlag, de aki sokat keres, az többnyire egészséges is, mert van pénze és ideje sportolni, meg változatosan kajálni és nincs agyonhajtva, mint a sok éhenkórász, aki a legolcsóbb recepttel is beéri, amit az internetről kinéz, aztán vagy javít az állapotán, vagy nem, mert már gyerekkora óta hozzászokott, hogy hiába is toporzékolna, hogy - Mercédeszt akarok! - a büdös életben nem lesz neki, legfeljebb harminc éves roncskocsi korában, mikor már saját kerekein sem tud az ócskatelepre elzötykölődni.

2023. dec. 27. 13:48
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

#2, már hogy a francba ne függne össze az iskolázottsággal? Ha valamiről nem tudsz, hogy úgy van, pont azzal tudnak megvezetni...

Szerinted miért van még a mai napig is annyi laposföldes? Biztos nem azért, mert aluliskolázottak ilyen téren...

2023. dec. 27. 13:59
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem inkább a bizalmatlanság az oka.
2023. dec. 27. 14:00
 6/14 anonim ***** válasza:
51%

#4 "Ha valamiről nem tudsz, hogy úgy van"

Ebben benne van a válasz. TUDÁS! Mint írtam #2-ben, az iskola tudást ad. A tudás nem intelligencia. Intelligenciát nem fejleszt az iskola. Az intelligencia csak a tanuláshoz szükséges képesség. Valamilyen szinten fejleszthető, de csak egy bizonyos szintig és az iskola egyáltalán nem segít ebben, az iskolában csak száraz tudást kap az ember, de gondolkodni nem tanítanak meg.

Lehet hülye példa, bocsássátok meg az én elsősorban autókra beállt agyamnak, de ez olyan, mintha bemennél a benzinkútra, hogy kérsz 20 liter benzint. Na oszt mégis mibe? A markodba locsolják, vagy a zsebedbe, vagy a földre, vagy mi? Ahhoz kell mondjuk egy kanna, hogy azt a 20 liter benzint hasznosítani tudd. A példában a kanna az intelligencia, a tudás a benzin. A benzin semmit sem ér kanna nélkül. A tudás semmit sem ér intelligencia nélkül. Ha egy alacsony intelligenciájú embert próbálsz tanítani, akkor kb. mintha locsolnád a benzint a földre: nem megy vele semmire. Még ha próbálod is tanítani a buta embert, legjobb esetben lehet megjegyzi, de érteni és a tudást hasznosítani nem fogja tudni. Rosszabb esetben lehet meg sem jegyzi. Ahhoz, hogy valódi tudást szerezzen valaki, ahhoz intelligencia szükséges.

"Szerinted miért van még a mai napig is annyi laposföldes? Biztos nem azért, mert aluliskolázottak ilyen téren..."

Egyáltalán nem az aluliskolázottság miatt. Az iskolában minden gyerek hajszál pontosan ugyanazt a tudást kapja. Egy intelligens gyereknek ez elég ahhoz, hogy megértse és elfogadja a bizonyítékainkat, miszerint a Föld "gömbölyű". Neki ugyebár volt kannája, volt mibe benzint tölteni. Amelyik gyerek nem érti meg, az intelligenciában szenved hiányt. Nem tudásban, mert a másik gyerek is pont ugyanazt a tudást kapta. Ez utóbbi gyereknél a földre lett locsolva az a benzin. Tehát nem lehet az iskolára fogni. Nincs köze az iskolához.

2023. dec. 27. 14:21
 7/14 anonim ***** válasza:
52%

Nem az elutasításról van szó feltétlenül, inkább megkérdőjelezésről. És ez nem butaság kérdése.

Amilyen szintű az egészségügy sokszor, amiket szerencsésebbek csak hallanak, szerencsétlenebbek tapasztalnak is, hogy lesz@rnak, nem tájékoztatnak normálisan, mindennek neked kell utána olvasni (természetesen ennek a veszélye is megvan), futószalag az egész, vagy segítenek, vagy nem, ott könyörögsz, és persze a legjobb szándék mellett sem tévedhetetlen senki. Abszolút érthető a bizalmatlanság szerintem.

Például a covid oltásnál tényleg csomó mindent felrúgtak, oltották vele boldog-boldogtalant, hátha bejön alapon. Miközben évekig tesztelnek minden vackot, ezt adták mindenkinek különösebb tesztelés, hosszabbtávú hatásokra, mellékhatásokra vonatkozó tapasztalatok nélkül. Pl.terheseknek először egyáltalán nem ajánlották, aztán két hónap múlva már igen.Közben meg ugye ment a negatív megkülönböztetése az oltatlanoknak. Na, ezért szerintem tök érthető, hogy volt akinek ez nem tetszett.

Egyébként mi a baj a gyógynövényekkel?

2023. dec. 27. 14:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

7

"Egyébként mi a baj a gyógynövényekkel?"

Két véglet van, aki teljesen kizárja az orvostudományt, meg akinek csak az a jó. Az utóbbi szerint a guógynövény az kamu.

2023. dec. 27. 16:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

#8 Az előbbi meg mindenben, ami zöld, csodaszert lát. "Nézd, ott a két betonlap között kinőtt az furcsa levelű dudva, na FOGADJUNK, hogy gyógyítja a megfázást, a kovidot, a szívritmuszavart, a vakságot, meg még a kopaszodás ellen is jó."

Szóval ne tegyünk úgy, mintha a másik oldal jobb lenne. Lehet hogy nem erre próbáltál utalni, de nekem kicsit úgy tűnt. Ha nem, akkor elnézést.

2023. dec. 27. 16:53
 10/14 anonim ***** válasza:

9

Arra utaltam, hogy két véglet van. Az egyik, amit te írsz, a másik meg akik csak a nyugati orvostudomány, és semmi más. Szóval szerintük a kínai orvostudomány is kamu, pedig valójában nem az, csak teljesen máshogy működik (a megelőzésre mennek elsősorban).

Ugyebár a két véglet között vannak akik ezt is, azt is. pl. sima megfázásra isznak teát, mert minek vegyenek be antibiotikumot, vagy más gyógyszert, de mondjuk szívfájással meg elmennek dokihoz.

2023. dec. 27. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!