A mágnesnek honnan van végtelen energiája?
Ha százszor húzom el, 100* húzza vissza.
Ha egy milliószor, akkor 1 milliószor húz.
Honnan jön?
Sehonnan. Mert nincs végtelen energiája.
Persze a mágneses térnek van energiája de az véges és nem végtelen.
Amikor elhúzod akkor te fekteted be az energiát amikor visszahúzza a mágnes akkor visszakapod.
Ugyanez ismerősebb köntösben: ha 100x emelek fel egy követ a földről, 100x esik vissza.
Az az energia gyorsítja, amit én tettem bele, mikor felemeltem.
Az állandó mágnesnek nevezett mágnesek erössége is csökken idövel, hisz az elemi mágneses domének a rendezetlenségre törekednek, csak ugye mi a meleg mágneses anyagot nagy elektromágneses térbe helyezzük majd lehütjük, így készül a mágnes.
Illetve van még elektromos mágnes, az meg nyílván a befektett elektromos energiából dolgozik.
A mágneses erő az elektronok mozgásából keletkezik. Minden atom mágneses, csak többségében ezek az erőterek kioltják egymást. És csak bizonyos anyagokban vegyűletekben rendeződnek ugy az atomok(doménekbe), hogy összeadodik a mágneses terűk.
Tehát igazából azt kéne megkérdezni, hogy az elektronok honnan veszik az energiájukat a mozgáshoz ?
A permanens mágnes konzervatív erőteret hoz létre maga körül. Ennek az abszolút energiáját az elektromos hálózatból nyeri a felmágnesezést végző gyártóberendezés.
Kellően kis térrészekre érvényes:
W = (v*B^2)/(2u0*ur)
ahol:
[W] = mágneses mező energiája
[v] = mezőtérfogat
[B] = mágneses indukció
[u0] = vákuum permeabilitása
[ur] = közeg relatív permeabilitása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!