Mivel oldják meg, hogy az űrtávcsövek ott maradjanak az L1, L2 pontokban?
A tegnap 18:31-es vagyok. Ha szabad, néhány kérdést intéznék a kérdezőhöz a tegnapi 22:28-as hozzászólásával kapcsolatban:
> „Tehát te is azt hiszed, hogy az L1 és L2 egyensúlyi pontok. Hát te is rosszul hiszed, mint itt mindannyian.”
1. Miért nem egyensúlyi pont az L1?
2. Miért nem egyensúlyi pont az L2?
3. Azt hihetőnek tartod-e, hogy van egy egyensúlyi pont egy bolygó és a napja között, ahol egy pár tonnás űreszköz helyben marad a két égitesthez képest? (Már ha pontosan oda tesszük. Meg most maradjunk annál, hogy csak két nagy égitest van, és tekintsünk el így első közelítésben a többi zavaró dologtól.)
Nem, nem tartom hihetőnek. Kizárt, hogy ilyen egyszerű legyen egy háromtestprobléma megoldása. Oldd meg, állítólag meg tudod.
Mikorra várhatom a kiszámolását?
OFF:
> „Most tartunk ott, hogy az MI-t kell kérdeznem, mert habár az is hülye, nálatok okosabb.”
Az MI javasolta, hogy gyere vissza ide, és emeld ki a kérdést? Esetleg a tisztességes válaszért cserébe elküldenéd nekem, hogy mit beszélgettél az MI-vel a témában? Esetleg privát üzenetben? (Tényleg kíváncsi vagyok mit tud az MI, és ha szeretnéd megígérhetem, hogy nem fogom továbbadni másoknak a beszélgetésedet, ha nem szeretnéd.)
Referenciák:
> „#30 Köszönöm a tisztességes választ.”
És a #30-as válasz még mindig a nov. 8. 21:40-es. (Akár arra is küldhetsz privát üzenetet.)
ON:
> „Mikorra várhatom a kiszámolását?”
Azt jó sokára. Leginkább azért, mert gyanús, hogy nem olvasnád el. Egyetlen egy kérdésemre adtál választ (a #44-es, azaz a nov. 9. 22:51-es 3.-ra), ha meg valóban jól értenéd a Kepler-törvényeket vagy a forgó vonatkoztatási rendszereket, akkor tudnál jó választ adni a #44-es kommentemben megfogalmazott első két kérdésre is (amivel talán rajtam kívül mást is meggyőzhetnél az igazadról – addig meg a többiek is csak azt látják, hogy „kinyilatkoztatsz valamit”, és olyannak gondolnak téged, amilyennek te őket).
Azért is gyanús, hogy nem olvasod el, amit írok a mert akkor láttad volna, hogy nem 10 perces meló megcsinálni és begépelni a számolást. Ebből kifolyólag valahogy meg kéne oldanod, hogy órabért fizess nekem a további korrepetálásért, amire nem hiszem, hogy hajlandó vagy (meg, ugye, én is szeretnék anonim maradni, szóval ez van).
Végül pedig, ha a két nagyobb égitest körpályán kering egymás körül, akkor a nov. 8. 18:31-es válasz is bizonyítja, hogy lesz egy egyensúlyi pont a központi égitestet a másik, nem elhanyagolható tömegű égitesttel összekötő félegyenesen, ami együtt kering a bolygóval. Az meg akár tipikus középsulis házi feladat is lehetne, hogy kiszámolják, hol is lesz pontosan.
"Végül pedig, ha a két nagyobb égitest körpályán kering egymás körül, akkor a nov. 8. 18:31-es válasz is bizonyítja, hogy lesz egy egyensúlyi pont a központi égitestet a másik, nem elhanyagolható tömegű égitesttel összekötő félegyenesen, ami együtt kering a bolygóval."
Bele se kötök, hogy az nem félegyenes, hanem szakasz, mert ilyen hibáktól hemzsegnek a fizikakönyvek is. De ez a pont is csak akkor létezik, ha a két égitest nem kering egymás körül, és még rögzítve is vannak. A valóságban se rögzítve nincsenek, és nem is állnak.
Mikorra várhatjuk, mit beszélgettél az MI-vel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!