"A napszemüveg lencséje vékony..." - az üveglencse is?
Ahogy nézem az autóm üvegét, hát nem mondanám vastagnak. Szerinted?
Jó, én mondjuk aszerint vizsgáltam, hogy az erős dioptriájú (szemüveg)lencsék is tudnak vastagok lenni. Na, azokhoz képest mindenképpen vékonyabbnak érzékelem a Peugeot 106-osom ablaküvegét. De még ez is vastagnak számít ahhoz, hogy elnyelje az UV sugarakat?
Akkor minden mehet észrevétlenül tovább, vagy a biztonság kedvéért azért használjak valami napvédőt az autóban is? (Érzékeny vagyok a napra.)
Köszi.
Kérdező - ezt próbáld műszeres mérés alapján eldönteni, ha ennyire fontos számodra ez a téma!
A professzionális sofőrök a nyári napsütésben minőségi napszemüveget használnak, mert már a látható tartományú fény is bántja a szemüket az egész napos munkaidő alatt. Alkalmi sofőröknél viszont ennek nincs különösebb jelentősége, inkább csak kényelmi szempont.
Bőrvédő naptejre vagy napolajra gondoltam.
ÉRTÉK vagy!
Köszönöm szépen!
Ezt írják: "Az UVA azonban sokkal közelebb áll a látható spektrumhoz, mint az UV-B. Az UVA körülbelül 75% -a áthalad a hagyományos üvegen. Az UVA bőrkárosodáshoz és genetikai mutációkhoz vezet, amelyek rákhoz vezethetnek. Az üveg nem védi meg a Sun bőrkárosodását. A beltéri növényeket is érinti. Volt már valaha egy beltéri növényen kívül és leveleit égette? Ez azért történik, mert a növény nem volt megszokott az UVA magasabb szintjein kívül, a napsütötte ablakon belül."
Ezt hogyan kommentálod?
Nagyon köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!