Vörösiszap? Többi lennt.
Több kérdésem is lenne. A vörösiszapot mire hasznosították? Valaki mondott valami olyat, hogy az alumíniumgyártás mellékterméke. Engem valószínűleg az zavart meg, hogy "timföld", nekem az meg valamiért műtrágya.. Föciből elég gyenge vagyok, bocs:S
Szóval, oké, hogy melléktermék, de most mondják, hogy el is kezdik megsemmisíteni. Ha meg meg tudják semmisíteni, eddig miért nem tették?^o)
Úgyértem ez szivárog a földbe, stb, akkor eddig sem volt jó, ráadásul folyamatosan csak termelődik?
Fikázó válaszokra nem vagyok kíváncsi, köszönöm. 15/L
Kérdező, ez pedig ilyen.
Ez csak annak katasztrófa, aki ott lakott. Mindenki másnak:
Ha politikus:
-kampány
Ha adománygyűjtős:
-üzetl
Ha átlagember:
-hír a fókuszban, amit elfelejt max. 2 hónapon belül
Ha gazdasági / tudományos szakértő:
- "így működik a világ"
A világgazdaságra visszatérve:
Ha így tárolják az anyagot és ez az eljárás meghal évente 10 ember. SŐT, nem is évente....
Ha 2x ennyibe kerülne az anyag előállítása akkor tízezrek halnának éhen miatta világszerte, mert nem tudnák megvenni a terméket vagy megszűnne a munkájuk, mivel mások nem tudják megvenni a terméket. Melyik a "humánusabb" szerinted?
"Ha 2x ennyibe kerülne az anyag előállítása akkor tízezrek halnának éhen miatta világszerte, mert nem tudnák megvenni a terméket"
mese habbal...amíg nem volt alumínium addig nem éltek az emberek? Volt a vas. A jövő fémje a titán, könnyű mint az alumínium és kemény mint a vas. Nincs amit itt magyarázkodni, egy nagy emberi mulasztás.
Amúgy 11:59 nem választható opció a fizetés csökkentése helyében a gát fenntartása, hanem kötelezettség. Ha egyszer csinálok egy nagy tárolót ahol majd a szaromat fogom tárolni, akkor az én kötelezettségem, fenntartani a tarolót, nehogy elöntse a szomszédot.
16:27
A xix. században nem volt számítógép.
Ha most egy PC hirtelen 1.000.000 ft-tól kezdődne szerinted hány, az informatikában dolgozó halna éhen?
A vas nem alternatívája az alumíniumnak. Próbálj meg vasból Boeinget építeni...
Titán, pff. Akkor meg 800.000 lenne egy repülőjegy.
Ne legyél tökhül*e légyszíves...
méghogy a jövő a titáné....ne röhögtess
akkor írj, ha tudod is mit beszélsz
"amíg nem volt alumínium addig nem éltek az emberek? Volt a vas"
ennyi ember biztosan nem élt....
Te tényleg beteg vagy ha azt hiszed, hogy valaki belehalna az alumínium hiányába :)))) Szerintem te nem tudod, hogy mit beszélsz. Amikor az alumínium kezdett elterjedni az iparban, akkor az is drága volt. Amikor csak kis mértékben tudták kinyerni az alumíniumot, akkor arra is csak úgy gondoltak, mint most a titánra.
A vas idejében azért nem élt ennyi ember, mert a XXI-ik században nagy divat a gyerekcsinálás (sajnos tizenévesek körében is). A föld népességének növekedése exponenciálisan nő. De ez itt mellékes.
A katonaság körében titánt használnak. Ha utána olvasol a neten akkor láthatod, hogy a számítógép, a hálózat (azaz az internet) és még sok dolgot először a katonaság használt, fejlesztett ki és utána az egész világon elterjedt. A titán is ebben a helyzetben lesz. De te csak hitetlenkedjél.
Utolsó komolyan mondom sokkal bölcsebb maradnál ha nem írnál semmit...
Tudod miért nem volt annyi ember a "vas idejében"?
Nem azért, mert most futószalagon gyártjuk a gyerekeket akkor meg szigorúan 1 volt egy családban... HANEM MERT pár száz éve egy családban 8 GYEREKBŐL 3 ÉLTE MEG A FELNŐTTKORT!
A titán pedig nem azért drága, mert kevés van belőle (mert tulajdonképpen rohadt sok van belőle...).
Azért drága, mert rohadt bonyolult és drága előállítani. Nézz utána a "rutil" és "ilmenit" ásványoknak, mindjárt sokat fejlődsz majd...
Persze a háború is az egyik ok, de amit én mondtam az is. De mondtam, hogy ez itt nem lényeg...
A titánnal kapcsolatosan szerintem el sem olvastad amit írtam... Egyre jobb technológia áll rendelkezésünkre ezek megmunkálására. Ez folyamatosan fejlődik. Az alumínium megmunkálása sem volt ilyen könnyű a kezdetektől fogva.
Én fogadok, hogy 10-15 év és az alumíniumot sok helyen fel fogja váltani a titán.
"Egyre jobb technológia áll rendelkezésünkre ezek megmunkálására"
Sz@rt sem érsz az egyre jobb megmunkálással, ha elő sem tudod állítani megfelelő mennyiségben.
Amúgy megsúgom az alumínium a magas előállítási költség miatt volt annyira drága. Az áramot az ipar se ingyen szerzi, az Al-hoz meg kell belőle bőven.
Persze attól hogy ez a szakmám, lehet tényleg nemtudom mit beszélek...
"Persze attól hogy ez a szakmám, lehet tényleg nemtudom mit beszélek..."
Miért is nem tudom elhinni? Ha most gyógyszerekről folyna a vita, az emberek 80 százaléka aki itt beszólna gyógyszerésznek vallaná magát. Az ilyen "ezaszakmám" duma már nem hihető.
Mind1...én befejeztem a civakodást, a kérdező nem erre kíváncsi. Neked van egy véleményed az egészről, nekem eltérő...szóval egyikünk sem fog áttérni a másik véleményére, én inkább befejezem. Én hiszek a titán jövőjében.
Cső!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!