Vörösiszap? Többi lennt.
Több kérdésem is lenne. A vörösiszapot mire hasznosították? Valaki mondott valami olyat, hogy az alumíniumgyártás mellékterméke. Engem valószínűleg az zavart meg, hogy "timföld", nekem az meg valamiért műtrágya.. Föciből elég gyenge vagyok, bocs:S
Szóval, oké, hogy melléktermék, de most mondják, hogy el is kezdik megsemmisíteni. Ha meg meg tudják semmisíteni, eddig miért nem tették?^o)
Úgyértem ez szivárog a földbe, stb, akkor eddig sem volt jó, ráadásul folyamatosan csak termelődik?
Fikázó válaszokra nem vagyok kíváncsi, köszönöm. 15/L
De basszus, most meg kiömlött ráb@sztak szépen, egyébként már régen látták hogy szivárog..(Y)
Meg amúgy, ha csak termelődik, tárolni kell, stb, akkor gondolkozzunk már évezredes távlatokban előre.. Magyarországnyi tároló lesz? Majd amerikában él mindenki, annyi helyen millió emeletes házakban, a brit szigeten tároljuk majd a szemetet, európában a vörösiszapot, vagy esetleg fordítva, a lényeg, hogy esélytelen így élni..
Oké, én azt értem, csak annyira gáz ez az egész, hogy tényleg mindenen spórolnak, és ez a vége, sokkal nagyobb a baj.. Most gondoljunk bele, Chernobyl, vörösiszap, stb.. és ez csak kettő, ami emberi hülyeségből történt..
Persze tudom, hogy nem annyiból áll, meg hogy én ezt fel sem tudom fogni, csak néhány dolog sokkol..
"akkor gondolkozzunk már évezredes távlatokban előre.2
Az a baj, hogy a kapitalizmus nem így működik. A kapitalizmusban mindenki arra játszik, hogy most olcsón sokat kaszáljak, és a problémákat elnapolják, eltussolják. Ha neked ki kéne fizetned minden termékhaz azt az árat, amit majd a jövőben fog okozni az előállítása, akkor egy alu lábas vagy egy mobil telefon nem tízezrekbe, de inkább százezrekbe kerülne. És ha a zsebükről van szó, akkor az átlagember le se szarja, hogy mi van a háttérben, milyen kínai gyerekek rakják össze a cuccot, vagy milyen szart öntenek a tengerbe. Csak akkor van sírás, amikor a nyakába ömlik az egész.
A vörösiszappal az egész világon ezt csinálják.
A legfejlettebb országokban is.
Beleengedik egy tárolóba, ott néhány év alatt csontkeménységűre szilárdul. Ekkor termőfölddel betemetik, és visszakerült oda, ahonnan kibányászták.
Párezer év, és ismét kibányászhatják.
A vörösiszap nem veszélyes hulladék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!