Vákuumdesztillációval lehet desztillált vizet készíteni?
Lehet, de a vákuum sincs ingyen.
Az ioncsere tudtommal olcsóbb.
Én inkább hőszivattyúban gondolkodnék emelt hőmérsékleten.
Esetleg centrifulgálszivattyúval hajtanám át a vízgőzt légköri nyomás mellett, és hőcserélőt alkalmaznék a forraló és a kondenzáló edény között. Az emelt hőmérséklet sterilizálna és gázmentesítene is egyszerre.
A töltést és ürítést folyamatosan biztosítanám ellenáramú hőcserélővel.
A 2-es választ lepontozók meg tudják valamivel indokolni a cselekedetüket?
Ha valaki nem ért a desztillációs technikákhoz, akkor miért kell itt lepontozással vandálkodni?
Én az energetikailag leghatékonyabb desztillációs technikát vázoltam fel, melyet házi mérettől kezdve akár egy nagyipari üzem (pl. atomerőmű) vízellátására is lehet alkalmazni. Kicsiben pedig nem összetettebb a rendszer mint egy hőszivattyús szárítógép.
Vákuumdesztillációnál fagyasztani kell a kondenzátorban, és a kis gőznyomás miatt rendkívül rossz lesz a rendszer hatásfoka. Ezért inkább csak analitikai laborban meg nagy méretű élelmiszeripari technológiáknál használják, ahol behozza az árát az ilyen energiaigényes folyamat a drága anyagok feldolgozásánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!