Mi a különbség az ioncserélt íz és desztillált víz összetétele és vezetése között?
google első találata az "ioncserélt víz vezetőképessége"-re:
"A desztillált vagy ionmentes víz nem vagy alig tartalmaz ásványi anyagokat, sókoncentrációja 0,00005%, az ehhez társuló rendkívül kicsi vezetőképességnek a mérésre speciális EC mérőket használnak. Ezekkel a rendkívül kifinomult EC mérőkkel lehet mérni a különféle víztisztítók hatásfokát, pl. a reverz ozmózist alkalmazó vízszűrők esetén."
(Azért remélem érzed az iróniát. Néha amúgy nem értem hogy miért gondolják az emberek hogy jobb kiírni ide egy kérdést és várni órákat, ahelyett hogy konkrétan rákeressenek két szóra. Aztán játsszuk a sértődöttet hogy valaki aki a saját idejét szánta arra hogy válaszoljon neked nem adott tökéletes választ. Ahelyett hogy megköszönnénk hogy segíteni próbált. Bocsánat nem tudok rá jobb szót de ne legyél ennyire inkompetens, és próbálj magadtól érvényesülni. Mert azt még megérteném ha olyat kérdeznél amire nem találni egyből egyértelmű választ, és arra kérdez itt rá valaki. De erre tényleg csak fél perc lett volna rákeresni.)
A #1-ben szereplő link, tartalma némileg félrevezető. Valóban van olyan eljárás, ahol a Ca és Mg ionokat Na ionokra cserélik, de ezt inkább lágyított víznek lehet nevezni. Az ioncserélt vízben csak H és OH ionok maradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!