A desztillált víz oltja a szomjat? És a 15-20 percig, vagy hosszabb ideig forralt csapvíz? (Hosszú)
Sokan írják, hogy desztillált vizet isznak csak, és egyáltalán nem ártalmas. Az ellenkezo véleményen lévok meg azzal érvelnek, hogy a d.víz kimossa a sejtekbol az ásványokat (az eltéro koncentráció miatt), és a sejt akár szét is durranhat, ha túl sok víz áramlik bele.
Igaz, a d.vizet nem próbáltam, viszont egy netes cikkben írt dolgot kipróbáltam, miszerint egy nap 2 liter forralt vizet kell meginni (kb negyed óráig forralni, majd kicsit hulni hagyni, és melegen inni). Csak egyszer csináltam meg, a 2 l kora estére el is fogyott (kis adagokban ittam), viszont 1-2 órára rá olyan eros szomjúság érzet jött rám, hogy fél liter sima csapvizet lehajtottam egyszerre, és olyan jól esett, mintha nagyon hosszan tartó szomjazás után jutottam volna végre vízhez.
Ez a negyed órás forralás, tudom, sehol sincs a desztilláláshoz képest, de végülis itt is arról van szó, hogy valamivel "üresebb" lesz a víz: az edény falára kicsapódó sók hiányozni fognak belole, és emiatt a sejtek "szomjazni" fognak, hiába jutnak vízhez, mert abban túl alacsony az ásványok mennyisége? Ezért léphetett fel (látszólag) indokolatlan szomjúság érzet? Vagy annak nincs köze hozzá? Desztillált víz pártiak: nektek ugyanúgy oltja a szomjatokat a d.víz, mint más vizek? Ellenzok: hosszú távon szerintetek a csak (sokáig) forralt víz is káros lehet? És mi a helyzet, ha az ember vegyesen issza, pl a nap elso felében forraltat, a másik felében csapvizet, persze megfelelo táplálkozás mellett? (Nem mintha ennek sok értelme lenne, de érdekelne, hogy hogyan reagálna ilyenkor a szervezet, összezavarodik-e, felborul-e az ionháztartás, vagy tud alkalmazkodni az ilyen helyzetekhez?) Bocsi, elég hosszú lett.
A forralt vízben éppen hogy nagyobb a sókoncentráció, mint a sima csapvízben.
Hisz közel ugyanannyi (jó ami az edény falára kicsapódik azt levonhatod belőle) oldott anyag van kevesebb vízben.
Kár ezt a sok hülyeséget ilyen hosszan ragoznod.
Semmi értelme forralt vizet inni annak csak fertőtlenítés funkciója van és forralással nem hogy csökkented a víz oldott ásvány tartalmát hanem növeled.
Egyáltalán nem csapódik ki semmi ,azzal hogy elforralod a vizet a sűrű trutyit vízkövet és szemetet töményen iszod meg.
A desztillálásnak pont az a lényege hogy a gőzt iszod meg és a trutyi kikerül a vízből ,ott marad az edény alján.
Én két éve napi szinten iszok 2l desztilált vizet és annyira nagy különbség van a csapvízhez képest hogy azt már meg se bírom inni . Ha elkezdenél deszt vizet gyártani és egy két hétig innád meg sem fordulna a fejedben az a baromság hogy mellette még csapvizet is igyál , a forralt víz ivás meg nonszensz ,nem véletlenül lettél szomjas tőle hiszen a szomjat legjobban a tiszta H2O oljta nem a sók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!