A desztillált víz halálos?
Természetesen nagy mennyiségben halálos. Ugyanúgy, ahogy a csapvíz, meg az ásványvíz. Ha egy embert arra kényszerítenek, hogy igyon meg ~6 liter vizet egyszerre, az valószínűleg belehal. A desztilláltba is.
Ezt félretéve pedig természetesen nem halálos. Ekkora marhaságot. Lehetnek negatív hatásai az egészségre, de ha megfelelő ásványianyag-pótlásról (él még a 6-3-as mozgószabály a helyesírásban?) gondoskodunk, akkor ezt a hatást is lehet minimalizálni.
Kérdezd meg a tanárodat, hogy milyen hatás alapján gondolja halálosnak. Mi a hatásmechanizmus.
Az A hatásmechanizmus, hogy a desztillált vízben nincs ásványi anyag, ezért ha bekerül a szervezetbe, az ozmozisnyomás (vagyis a vérbe került desztvizben és a sejtekben lévő ásványi anyagok eltérő koncentrációja miatt) a sejtekben is le fog csökkenni ezeknek az anyagoknak a koncentrációja. (A sejtekből ezek nem tudnak egyszerűen kijutni, de a víz simán bejut, vagyis a sejtek "meghíznak" a sok víztől. )
Ez pedig nagy mértékben nem jó, leállhat tőle a sejtek működése.
Ha viszont a desztillált víz mellé eszel is ásványi anyagokban gazdag táplálékot, akkor ilyen probléma valószínűleg nem fog fellépni.
@2: természetesen erről tudok, mint láthattad, utaltam is rá a hozzászólásomban. Ugyanakkor soha semmilyen tanulmány nem jutott olyan következtetésre, hogy ez halálos, vagy akárcsak különösen veszélyes méreteket ölthet. Szóval akkor miért is jelentheti ki egy tanár, vagy bárki más, hogy halálos? Mire alapozza ezt?
Még extra ásványianyagpótlás nélkül, simán normális étkezés mellett is maximum annyit mondhatunk, hogy nem túlzottan egészséges, és ennyi.
(Extra adalék: a 90-es évek első felében a szüleimnek volt egy kis kattanása, miszerint a desztillált víz milyen egészséges. És igen, azt ittunk, sokáig, talán hónapokig. Anélkül, hogy ásványianyagtablettákkal halmoztuk volna el magunkat, vagy bármit változtattunk volna az étkezésünkön. Jelentem, mindannyian élünk.)
@2.
A csapvíz és a belső környezet (tengervízzel kb. azonos) ozmózisnyomása közt jóval nagyobb különbség van, mint deszt. víz és a csapvíz közt. Ennek ellenére hosszú távon azért óvatosságból nem innék deszt. vizet, de lehet semmi gondot nem okozna.
Nagyobb mennyiségben hasmenést okozhat.
Amúgy már halt meg vízivástól ember... biciklista volt az illető. Normál vizet ivott biciklizés közben, kb. 6 litert de több óra alatt. Veszített is ennyi vizet, nem ez volt a gond - hanem az, hogy a sókat nem pótolta.
Alapvetoen egy anyag ketfele modon lehet halalos. Az egyik, hogy toxikus, azaz mergezo, mint peladaul a gyilkosgaloca merge vagy a cian vagy a metanol – ez akkor tortenik, ha az adott anyag valamilyen karos interakcioba tud lepni a szervezetunkkel. Nyilvan a mergezosegnek van egy mertekegysege, vagyis meg lehet mondani, hogy valami MENNYIRE mergezo (azaz mennyit kell megenni belole ahhoz hogy valoszinuleg meghalj). Peladaul koffeinbol is letezik halalos mennyiseg (es mivel van tiszta koffeintabletta, siman be lehet venni a mergezo adagot anelkul, hogy kavet kene literszam inni). Olyan 20-30 grammot kell bevenni belole (atlgos emberrel szamolva), mig pl a kaveban ugy emlekszem olyan 0.08 gramm van. Szoval akkor most jogos peldaul azt allitani, hogy a koffein halalos mereg?
A masik halalos modozat az, amikor bar maga az anyag nem lep karos kolcsonhatasba a szervezettel, de valamilyen modon megis meggatolja annak mukodeset. Peldaul a nemesgazok egyaltalan semmit nem csinalnak a szervezetunkkel, de ha valaki csak nemesgazt lelegez be, a meghal: nem jut oxigenhez a szervezete. Tulzott vizivas, azaz a vizmergezes is lenyegeben ilyen okokbol karos, akar halalos is lehet. Ilyenkor arrol van szo, hogy a vizivassal egyutt nem potoljuk a vizelettel (es izzadassal) tavozo sokat. Ilyesmi a termeszetben nem igazan tud elofordulni, ezert a szervezet nincs felkeszulve effele hibajelzesre. Ilynkor egyebkent nem a megivott deszt viz mennyiseget (vagy az elobbi peldanal: nem a beszivott nemesgaz mennyiseget) kell figyelembe venni a mergezoseg megallapitasahazoz, hanem a HIANYZO asvanyi sok (vagy hianyzo oxigen) mennyisget. Ha mas forrasbol peldaul tul sok sot vittunk be, akkor adott esetben meg egeszsegesebb is lehet a soszegeny viz ivasa, mig ha mar amugy is sohianyban vagyunk, akkor meg a rendes csapviz is bizonyulhat tul soszegenynek, akar halalosnak.
Magyarul egy-ket korty desztillalt viz nem okozhat gondot, de nagyobb mennyisegu, huzamosabb ideju vagy sohianyos allapotban valo fogyasztasa igen.
@6: Vagy még úgy is halálos lehet, ha az ember fejére esik belőle egy 50 literes palack a nyolcadik emeletről...
Attól, hogy "gondot okozhat" nem mondhatjuk rá, hogy halálos. Mondjuk ki egyértelműen, nyakatekert köntorfalazás helyett: a tanár hülyeséget mondott.
tejfalussy.com
Tiszta Só
Étkezési só (Nátrium-klorid) MAGYAR SZABVÁNY MSZ 11007 (internetes honlapokon közzététele a Magyar lakosság jogos védelmére, tudományos szakértői bírálattal)
Amit az étkezési sóról tudni kell
Csak kétféle étkezési só létezik; a biztonságos és a többi. A gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl patikai konyhasó a lehető legbiztonságosabb étkezési só. A napi NaCl biztonságos konyhasó szükségletünk mai áron számolva kb.10 Forint. Napi 10 Forintért nem érdemes kockáztatni egészségünket, szaporodóképességünket, nemzetünket!
Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót egyen. A kereskedelemben kapható sók egy része ismeretlen mennyiségű kálisót tartalmaz, pedig ez nagyon veszélyes. Az MSZ-01-10007-82 (Magyar Szabvány) szerint minimum 97% NaCl konyhasót kell tartalmaznia mindegyik étkezésre szánt sónak, de KCl kálisó nem szerepel a fennmaradó maximum 3%-nyi egyéb komponensek között. Bővebb leírást a www.tisztaso.hu oldalon a dokumentumoknál találsz.
Ha tiszta, kétszeres minőségellenőrzési vizsgálattal felügyelt, minimum 99,5% NaCl tartalmú konyhasóra (nátrium-kloridra) van szükséged, akkor a www.tisztaso.hu weboldalon keresztül beszerezheted. Az 1kg-os NaCl konyhasót a patikák által használt gyógyszerkönyvi tisztaságú konyhasó 25kg-os zsákjaiból csomagoltuk át.
Megkérek mindenkit, hogy ezen írást továbbítsa minden ismerősének, és kérje meg őket is, hogy továbbítsák az alábbiak miatt:
EGÉSZSÉGVÉDELEM
Tejfalussy András méréstani szakértő és Weixl Várhegyi László okl. természetgyógyász, ny. rendőralezredes állásfoglalása a [link] honlapon dokumentált tudományos mérések és tantételek, és Prof. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár akadémiai doktor szakvéleménye alapján:
Mitől lett ennyire sok magyar ember beteg, rövid életű, és meddő? Miért csökken évi több tízezerrel a létszámunk? Három titkos főfelelősre mutattak rá az ok-okozat kalibráló élettani mérések:
1.: Túlterheli az immunrendszert, ha az ivóvíz mérgező vegyszereket és/vagy klórozásnak ellenálló vírusokat tartalmaz.
2.: Keringésrontó, ha a fiziológiás mérték alá csökkentik a konyhasó pótlást.
3.: Sejtműködés-gátló, keringésrontó és ivartalanító hatású, ha a fiziológiás szükségletnél sokkal több káliumot esznek, isznak.
Megbízható védekezés:
1.: Ivóvíz desztillálás,
2.: Gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl konyhasóval fiziológiás mértékben sózás,
3.: Kálium túladagolás mellőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!