Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az Evolúciónak az, elmélete,...

Az Evolúciónak az, elmélete, hogy az ember a (ma élő) a majmoktól származik , az elfogadott? Vagy nem is úgyvan? Vagy Alapból ember keletkezett és fejlődött fokozatosan?

Figyelt kérdés

2023. márc. 28. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez már végtelenszer le lett írva, hogy nem a majmoktól származik az ember, hanem a majmokkal közös volt az őse.
2023. márc. 28. 10:51
 2/7 hollófernyiges ***** válasza:
93%
És az is le lett írva párszor, hogy a közös ős is majom volt, ha nem is a mai fajokhoz tartozott.
2023. márc. 28. 10:55
 3/7 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Értem én ,hogy egyesek hajlamosak sokat aludni, na de ~160 év kicsit túlzás. A kérdésed olyan kb mintha még akkor feküdtél volna le mikor Darwin kiadta a könyvét s most ébredezve kérdeznéd ,hogy elfogadott-e.

(Igen, teljes mértékben elfogadott. S nem, nem a mai “majmoktól” származunk)

2023. márc. 28. 12:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Régen nagyon jó könyvek voltak, bennük érthető ábrákon szemléltették az egész evolúciós folyamatot, könnyen megértettük, hogy az ember őse nem valamelyik most élő majomfaj, már évmilliókkal ezelőtt elváltak a fejlődésben az útjaik, de vissza lehet menni egészen a dinoszauruszok koráig, amikor egy cickány-szerű kis emlős élt a Földön, és azt tekintik a főemlősök ősének.

Részletes ábrázolást nem találtam a neten, de leegyszerűsített, összefoglalónak itt van ez:

[link]

2023. márc. 28. 13:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Legfeljebb te.

Én nem.

2023. márc. 28. 15:51
 6/7 anonim ***** válasza:
21%
Azt se érdemli meg a kérdező ezzel a helyesírással, hogy éljen. Hogy értelmes választ kapjon gyagya kérdésére, azt még kevésbé.
2023. márc. 28. 15:52
 7/7 anonim ***** válasza:
84%
Én egyébként komolyan mondom, hogy az a legjobb bizonyíték ha magad is látod. Amikor az állatkeretben megláttam a majmokat nagyon elcsodálkoztam; a testtartásuk, mimikájuk, gesztikulációjuk, ahogy a pofájukkal grimaszoltak és még a seggvakarásuk pont mint az emberé. Magunkat ismertem fel bennük. Mi is olyanok vagyunk.
2023. márc. 28. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!