Az ősrobbanás a semmiből jött létre, ez ellentmond minden fizikai (energia, impulzus, imp.momentum) megmaradásának, akkor miért nem vetjük el ezt az elméletet?
Most kérdeztem meg az MI-t erről és ő maga írta : "Az idő, az űr és a többi fizikai tulajdonság, amelyek a mai univerzumot jellemzik, valószínűleg nem léteztek az ősrobbanás előtt, mivel ez az esemény maga hozta létre ezeket a tulajdonságokat. Az ősrobbanásra vonatkozó elmélet azt sugallja, hogy a világmindenség egy pillanat alatt robbant ki a semmiből, és kezdte meg a tágulását. Az idő és a tér tehát az ősrobbanás után keletkezett, és a tágulás során folyamatosan fejlődtek."
Pontosan : 🔷➡Az ősrobbanásra vonatkozó elmélet azt sugallja, hogy a világmindenség egy pillanat alatt robbant ki a semmiből, és kezdte meg a tágulását.⬅ [link]
* * *
Ha a mindenség a semmiből jött létre, akkor a semmi önmagában hogyan tud felrobbanni? Miért feltételezi a tudomány, hogy a semmi az egy pont volt? Ha semmi sem volt és az robbant fel, hogyan jött létre ez a sok minden a világegyetemben? A semmiből, akkor az sérti az energiamegmaradást.
A tudomány/fizika/ önmgaával mond ellent ugyanis a semmiből nem keletkezhet energia nemhogy minden galaxis?
Nincs olyan, hogy öröktől fogva, mindennek van kezdete, és vége, az időnek is.
Valami ami elkezdődött valamikor valahol, annak vége is lesz valamikor valahol, visszavezetni nem tudod az elejére, mert előjön a, de mi volt az előtt, meg az előtt, meg az előtt.
Nem sérülhet az ok, és okozat elve ezt is vedd figyelembe, ne úgy tekints erre az egészre mint események egymásutániságára, mert zsákutcába kerülsz.
A semmi pedig nem az üres tér, vagy a világűr, a semmi az nem is létezik, ezt próbáld megérteni. Ha korábban, az ősrobbanás előtt, volt valami, akkor mindig is kelett volna hogy legyen valami, ez viszont sérti az ok, és okazat elvét, mert valami, csak valamiből lehet, tehát lehetetlen hogy midig lett volna valami. A semmiből, a nem létezőből viszont nem lehet valami, és itt a vége, a kör bezárult.
11:
Ezt csak magunkból kiindulva tudatjuk.
"Most kérdeztem meg az MI-t erről"
Na ezt a beszélgetést is vele kéne folytatni...
Köszönöm, igyekszem saját gondolatokat hozzátenni ahhoz amiket szakkönyvekben olvastam, ez persze sokaknak nem tetszik, mármint a saját gondolatok, vélemények.
A pontozás engem egyáltalán nem érdekel, nincsenek hatással rám, nem akarok másoknak megfelelni.
17
Nagyon ügyes vagy hogy vannak saját gondolataid, csak a világ az nem így működik, hogy te random gondolsz valamit és az lesz. Nem véletlenül vannak tudósok, akik kutatják az adott jelenségeket.
Én is mondhatnám, hogy gondolkoztam és kitaláltam hogy a napnak van egy szilárd magja mondjuk. De ez attól még semmennyire sem lesz igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!