11/33 anonim válasza:
"A zöldségfélékhez tartoznak olyan növények is, amelyeknek botanikai értelemben vett termését fogyasztjuk, ilyen az uborka, a tök, az avokádó, a paprika és a paradicsom. "
12/33 anonim válasza:
Ahogy @8 írta, a zöldség és a gyümölcs nem tudományos megnevezések, hanem hétköznapi, emberi csoportfogalmak, így aztán pontos definíció sincs rá, hogy mi az a zöldség és mi az a gyümölcs. Kb. 90%-ukban mindenki egyetért (pl. hogy a sárgarépa meg a krumpli azok zöldségek, az alma meg a banán az gyümölcs), de van kb. 5-10%, ami tájegységenként, népenként, akár emberenként is eltérő, hogy ki hová sorolja be.
13/33 A kérdező kommentje:
Ha a gyümölcs is és a zöldség is lehet a növény termése, akkor botanikailag mi a választóvonal a kétféle besorolásnál?
2023. febr. 9. 14:40
14/33 anonim válasza:
13
Nincs gyümölcs és zöldség szakkifejezés a botanikában.
15/33 A kérdező kommentje:
Akkor biológiailag.
2023. febr. 9. 15:05
16/33 anonim válasza:
14
A biológiában sincs ilyen szakkifejezés.
18/33 A kérdező kommentje:
Az első válaszoló azt írta, hogy van megkülönböztetés.
2023. febr. 9. 21:57
19/33 anonim válasza:
1
Nem fogok privátban válaszolni.
2
A nyolcasban már leírtam.
3
Az első válaszoló nem ért hozzá.
4
A wikipédián le van írva, hogy mi a gyümölcs és a zöldség.
Nincs tudományos meghatározásuk.
.
Én még a dióra sem mondanám, hogy gyümölcs, mert a gyümölcsök általában édesek, és a dió zöld burka (amit a belvárosi népek sose látnak) az lenne a gyümölcshús. Anélkül, olyan, mintha a barackmagra mondanád, hogy gyümölcs.
20/33 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták, hogy a dió csonthéjas gyümölcs. Honnan tudjam, hogy kinek van igaza??
Az a baj, hogy még mindig nem tudom, mitől lesz a gyümölcs gyümölcs és a zöldség zöldség! Mintha semmi nem történt volna eddig...
2023. febr. 9. 22:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!