Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mivel és hogyan lehet a...

Mivel és hogyan lehet a fehérjét kicsapatni?

Figyelt kérdés

Bioszra kell. Én már próbáltam a tojásfehérjét sóval, de nem sikerült. Melegítéssel se. Még valami, ami itthon is elvégezhető?

Fontos!


2010. okt. 3. 20:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Melegítéssel de igenis lehet fehérjét kicsapni. Tükörtojás, főtt tojás... Az kicsapott fehérje.

Vagy ureával szoktak még denaturálni.

2010. okt. 3. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
hát szerinted a tülörtojás mi a fene ha nem denaturáció? Méghozzá keményen irreverzibilis! Hiszen milyen szép fehér lesz nemde?
2010. okt. 3. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem főzött még tojást...vagy nem tudja mit jelent a kicsapatni.
2010. okt. 3. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem hallottál a rézszulfátos és a savas kicsapatásról?
2010. okt. 3. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem az rémlik, hogy só, hő és mechanikai ráhatás. Felvered a habot. Viszont az reverzibilis.


24/környezetkutató

2010. okt. 3. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

melegítés

nehézfém-sókkal

kisózással

savakkal

2010. okt. 3. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Mi is csináltuk annó a suliban, rézgálic, magyarul kékkő (vagy bordói lé) oldata kellett hozzá. Egy kémcsőben volt a tojásfehérje és pipettával, vagy szemcseppentővel adtunk hozzá egész keveset. Rögtön kicsapódott, mint a főtt tojás fehérje.
2010. okt. 3. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nem erre gondolsz, de pl. a tengeri akvarisztikában használunk egy fehérjekicsapó nevű szerkezetet, ami a sósvíz felületi feszültségét kihasználva kiválasztja a fehérjéket, de az összes nagyobb méretű szerves molekulát a vízből.


Protein skimmer néven megtalálod.

2010. okt. 3. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
Kezeddel pl:kivered és már ki is van csapva a fehérje.
2010. okt. 3. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

" rézgálic, magyarul kékkő (vagy bordói lé) oldata kellett hozzá"


Ez így nem jó!A bordói lé mésszel közömbösített rézgálic oldat nem csphatja ki a fehérjét! Csak a tiszta rézszulfát oldat.

2010. okt. 3. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!