Mivel és hogyan lehet a fehérjét kicsapatni?
Bioszra kell. Én már próbáltam a tojásfehérjét sóval, de nem sikerült. Melegítéssel se. Még valami, ami itthon is elvégezhető?
Fontos!
Melegítéssel de igenis lehet fehérjét kicsapni. Tükörtojás, főtt tojás... Az kicsapott fehérje.
Vagy ureával szoktak még denaturálni.
Nekem az rémlik, hogy só, hő és mechanikai ráhatás. Felvered a habot. Viszont az reverzibilis.
24/környezetkutató
melegítés
nehézfém-sókkal
kisózással
savakkal
Szerintem nem erre gondolsz, de pl. a tengeri akvarisztikában használunk egy fehérjekicsapó nevű szerkezetet, ami a sósvíz felületi feszültségét kihasználva kiválasztja a fehérjéket, de az összes nagyobb méretű szerves molekulát a vízből.
Protein skimmer néven megtalálod.
" rézgálic, magyarul kékkő (vagy bordói lé) oldata kellett hozzá"
Ez így nem jó!A bordói lé mésszel közömbösített rézgálic oldat nem csphatja ki a fehérjét! Csak a tiszta rézszulfát oldat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!