A pepszin csak savas környezetben tud fehérjét bontani?
Figyelt kérdés
2011. okt. 24. 18:54
2/2 anonim válasza:
Igen.
A pepszin savas közegben keletkezik pepszinogénből (amit a gyomorban található fő sejtek termelnek). Legmagasabb aktivitását 1,5 és 3-as pH között fejti ki, 6-os pH érték fölött irreverzibilisen inaktiválódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!