Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A pepszin csak savas környezet...

A pepszin csak savas környezetben tud fehérjét bontani?

Figyelt kérdés
2011. okt. 24. 18:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Csak sósavas közegben!
2011. okt. 24. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen.

A pepszin savas közegben keletkezik pepszinogénből (amit a gyomorban található fő sejtek termelnek). Legmagasabb aktivitását 1,5 és 3-as pH között fejti ki, 6-os pH érték fölött irreverzibilisen inaktiválódik.

2011. okt. 24. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!