A zsír/étolaj mítosza hol dőlt meg?
Nincs szerintem gond a zsirral.
Te vagy az évszázad vicce. Ez a beszélgetés nem arról szól, hogy ha kedden eszel egy zsírosdeszkát, akkor szerdán feldobod a talpat. Hanem arról, hogy ha jellemzően sertés- és egyéb telített zsírokat eszel egy életen át, akkor hatvan évesen kapsz-e infarktust, kínlódsz-e magas vérnyomival, satöbbi. Szóval szerinted nincs gond a zsírral. :D
Amúgy imádom, hogy kb 5 percenként változik a tudósok véleménye.
Aztán csodálkoznak, ha leszarják a véleményüket.
Lásd: Covid.
"Az ótás nem csak úgy van ám, 20 év is kell."
2020->3 hónap után megalapította a tudós társadalom, hogy minden a legnagyobb rendben az oltással.
Nem lehetnek hosszútávú mellékhatások 😂😂😂😂
"Te vagy az évszázad vicce. Ez a beszélgetés nem arról szól, hogy ha kedden eszel egy zsírosdeszkát, akkor szerdán feldobod a talpat. "
Nem, te vagy az évszázad vicce.
Igaza van, annak idején ezzel volt tele a TV meg minden, hogy Úristen, mind meghajjunk! A zsirtol!!Nics más választás!!!!
Azonnal az étolaj.
Most meg úgy adod elő, ahogy egy retkes cigánytól várná
"Azonnal az étolaj"
Nem, én erről egy szót nem beszéltem, persze aki lógott elsőtől nyolcadikig...
Én a telített zsírok egészségtelenségéről beszéltem. A gyári étolaj is ebbe a csoportba tartozik a hőkezelés miatt. A hidegen sajtolt, az más.
"Az étolajokkal mindig is gondok voltak, ezért a sütőmargarint nem véletlenül találták fel."
Ez egy óriási tévedés!
A margarint az első világháború környékén kellett kifejleszteni, mert nem volt elég vaj, nem volt mivel megkenni a katonáknak a kenyeret. Ezért lim-lom növényi olajokat katalitikusan felhidrogéneztek, hogy ne folyjon, hanem kenhető legyen. Nyilván olcsó, tömegtermelésre alkalmas megoldást kerestek. Szó nem volt arról, hogy egészségesnek kell lennie. És nem is az. Állandóan a telített zsírsavak arányáról beszélünk. Nos az olajokban lévő kevés telített zsírsavat durván felszaporítjuk azért, hogy kenhető legyen.
Aztán ez terjedni kezdett. Azok, akik a vajat a magas ára miatt nem engedhették meg maguknak, azok a margarint már meg tudták venni. Nyilván más íze van a setészsírnak, és a margarinnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!