Az étolaj kiöntése és pont olyan káros, mint az ásványolaj kiöntése?
Igen, mindkettő veszélyes hulladék.
Hulladékudvarokban, illetve MOL üzemanyagkutaknál lehet leadni(a MOL-nál van MOL-os gyűjtőkanna).
Igen, veszélyes hulladéknak van minősítve, bár igazából nem értem, hogy miért. Az étolaj természetes származék, egy idő után megavasodik, a mikroorganizmusok lebontják, viszonylag rövid idő alatt, tehát gyorsan visszakerül a természetes körforgásba. Ettől függetlenül megbüntetnek, ha nem a leadótelepre viszed (és elkapnak).
Ennyi erővel akkor már a napraforgó, az oliva, a repce, meg a többi magas olajtartalmú növényt is veszélyes növénynek lehetne minősíteni... Szinte biztos, hogy ez valakinek valamilyen érdekéhez fűződik, ha másért nem, akkor azért, hogy büntetni lehessen érte. Bár ennek nem sok értelmét látom, mert ahhoz igen hülyén kell csinálni a dolgokat, hogy étolajjal való "környezetszennyezésért" megbüntessenek...
Esetleg még azért, hogy eszébe se jusson senkinek a gázolajos kerti kistraktorjába csürcsölgetni az asszony által már használhatatlannak titulált étolajat? Ennek sincs sok értelme, mert nem hiszem, hogy ettől menne tönkre a kőolajipar. Véleményem szerint ez is csak egy a sok hülye törvény közül, amelyeknek a világon semmi értelmük sincs.
Egyiket sem öntik ki, legfeljebb véletlenül.
A gázolj kicsit drágább, az a nagyobb kár.
Lemaradt a konklúzió:
Tehát a kérdésedre válaszolva: messze nem olyan káros, csak a törvény szerint.
messze nem olyan káros.???
Nem lehet, hogy egyáltalán nem káros?
Létezik olyan anyag a természetben, ami terem és káros?
"Hát végeredményben káros, mert viszonylag kis mennyiségtől is elpusztulhat a legtöbb növény és állat is"
Hát?
Én lemosó permetlébe szoktam tenni. Bevonja a gallyak felületét és elpusztulnak a pajzstetűk.
Igaz, hogy csak az én szempontomból hasznos.
mint más is, aki megteheti, mi is a kerti komposztálóba öntjük a kisütött étolajat.a giliszták igencsak kövérek...
friss étolajjal pedig lemosópermetezést(is) végzek...
az ásványolaj az más tészta. lásd gázolaj, amivel a szomszéd kerítés melletti fáját szokták kezelni igen hatásosan.
a fáradt olajat sem szabad a természetbe kiönteni. jó, ez régen nem tudom hogy' működött, de ma már átveszik hulladékudvarban.(is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!