Először is sziasztok! Mennyire viseli meg a magzatot ha a munkahelyen olajgőzt (nem étolaj) lélegzik be a kismama? Hatodik hete terhes a menyasszonyom és muszály neki még dolgoznia. Mennyire lehet ez káros a magzatra nézve?
Előző vagyok. Itt van a válasz:
Szia! Erre a kérdésedre pedig itt van a válasz:
Még mindig az előző vagyok. A cikkből kiderül, hogy a GYED előtt 2 éven belül meg kell lennie a 365 nap biztosítási időnek. Egyébként az álláskeresési járadék is annak számít!!! Próbaidő alatt tényleg elküldhetik indoklás nélkül is, sajnos akkor még kis időt ki kell bírni a munkahelyen, bár szerintem ez az olajgőz egyáltalán nem használ. De ilyen rohadt világot élünk...
Utána viszont, ha már nem próbaidős, nyugodtan táppénzre mehet, hiszen munkája veszélyezteti a terhességet! A terhesség alatt felmondási tilalom védi az anyát, de ez nem jelenti azt, hogy nem küldhető el, a munkáltatók sajnos ez alól ki tudnak bújni... Én is olyan munkakörben dolgoztam, hogy szó nélkül táppénzre vettek. Egyébként 1 évig lehet valaki táppénzen, persze ha a 30 napot meghaladja, felülvizsgálatra van szükség. De általában rugalmasan állnak a dologhoz az orvosok.
Remélem, tudtam segíteni és kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!