Paksi Atomerőmű nem tud Nukleáris katasztrófát okozni?
Volt egy műsor tv benn,a végére kapcsoltam oda, annyi hallottam valahogy csak, hogy,
"Hibásodás, robbanás esetén, kárt tud okozni de Nukleáris katasztrófát nem!"
Hogy,hogy?
Fukushimában mi olyan nem működött, amire nem szamítottunk?
Hogyhogy mi? A segédüzem, ami nem bizonyult vízállónak. Fogalmazhatnék persze úgy is, hogy a tervező azt mondta felnyújtott kézzel: itt ekkora szökőár lesz.
Itt van, szinte szó szerint, amit írtam feljebb:
Generation III+ reactors incorporate extra safety features to avoid the kind of disaster suffered at Fukushima in 2011.
Mondjuk ez Wiki, de volt ilyen szövegű prospektus is, bár épp nem találom.
"Pl Ignalinában még sztem ma is rbmk termel."
2009-ben leállították.
Fukushimában 6 méteres volt a hullámvédő fal, a szökőár pedig 12 méter...
Nem látták előre.
"De a segédüzemről tudták, hogy nem vízálló és a TEPCO több figyelmeztetést kapott már évekkel a katasztrófa előtt a japán atomenergiaügyi hivataltó"
Ez hol van leírva? Mert én meg olyanokat olvasok, hogy a legfelsőbb bíróság felmentett tepcosokat, merthogy nem voltelőre látható a helyzet.
Többször rájuk lett szólva, hogy egy több mint 10 méteres cunami elmosná a vészhelyzeti dízel generátorokat, erre a TEPCO csak annyit mondott, hogy ne keltsenek hisztériát, mert ilyen nem fordulhat elő.
Köszönöm!
A bírósági felmentés meg múlt heti történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!