Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Paksi Atomerőmű nem tud...

Paksi Atomerőmű nem tud Nukleáris katasztrófát okozni?

Figyelt kérdés

Volt egy műsor tv benn,a végére kapcsoltam oda, annyi hallottam valahogy csak, hogy,

"Hibásodás, robbanás esetén, kárt tud okozni de Nukleáris katasztrófát nem!"

Hogy,hogy?

2022. dec. 2. 06:24
1 2
 11/20 NTBS ***** válasza:
19%
Dehogynem tudna, csak nem akarnak pánikot kelteni.
2022. dec. 2. 16:59
 12/20 anonim ***** válasza:

Fukushimában mi olyan nem működött, amire nem szamítottunk?

Hogyhogy mi? A segédüzem, ami nem bizonyult vízállónak. Fogalmazhatnék persze úgy is, hogy a tervező azt mondta felnyújtott kézzel: itt ekkora szökőár lesz.

Itt van, szinte szó szerint, amit írtam feljebb:

Generation III+ reactors incorporate extra safety features to avoid the kind of disaster suffered at Fukushima in 2011.

Mondjuk ez Wiki, de volt ilyen szövegű prospektus is, bár épp nem találom.

2022. dec. 4. 14:18
 13/20 anonim ***** válasza:
De a segédüzemről tudták, hogy nem vízálló és a TEPCO több figyelmeztetést kapott már évekkel a katasztrófa előtt a japán atomenergiaügyi hivataltól, hogy ezt módosítaniuk kellene. Erről minden érintett tudta, hogy nem fog működni egy szökőár esetén csak sz@rtak rá 15 évig..
2022. dec. 4. 14:30
 14/20 krwkco ***** válasza:
És még hozzájött a japán hozzáállás, hogy segítséget kérni szégyen. Ha jól emlékszm, ment a hűtés egy darabig, amíg ki nem fogytak talán az olajból vagy az akkumulátorokból. Pedig akár a japánban állomásozó amerikai hadsereg helikopterei is szállíthatnak volna nekik üzemanyagot vagy generátorokat.
2022. dec. 4. 16:14
 15/20 anonim ***** válasza:
A paksi az vver, de se a vver se pedig az rbmk nem robban fel magától, csak az emberi f@szságtól. Lehet itt beszélni sok mindent, de egy rendesen működtetett és nem titkosított rbmk is elműködik hiba nélkül amíg világ a világ. Pl Ignalinában még sztem ma is rbmk termel.
2023. jan. 26. 20:21
 16/20 anonim ***** válasza:

"Pl Ignalinában még sztem ma is rbmk termel."

2009-ben leállították.

2023. jan. 26. 21:31
 17/20 anonim ***** válasza:

Fukushimában 6 méteres volt a hullámvédő fal, a szökőár pedig 12 méter...

Nem látták előre.

2023. jan. 27. 08:53
 18/20 anonim ***** válasza:

"De a segédüzemről tudták, hogy nem vízálló és a TEPCO több figyelmeztetést kapott már évekkel a katasztrófa előtt a japán atomenergiaügyi hivataltó"

Ez hol van leírva? Mert én meg olyanokat olvasok, hogy a legfelsőbb bíróság felmentett tepcosokat, merthogy nem voltelőre látható a helyzet.

2023. jan. 27. 09:22
 19/20 Dzsonszi ***** válasza:

[link]

Többször rájuk lett szólva, hogy egy több mint 10 méteres cunami elmosná a vészhelyzeti dízel generátorokat, erre a TEPCO csak annyit mondott, hogy ne keltsenek hisztériát, mert ilyen nem fordulhat elő.

2023. jan. 27. 10:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Köszönöm!

A bírósági felmentés meg múlt heti történet.

2023. jan. 27. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!