Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Erre nem gondolt a kis Zénó?

Erre nem gondolt a kis Zénó?

Figyelt kérdés
Van Zenónak egy olyan "paradoxona", hogy, a teknős mindig megelőzi Akilleuszt ha ad neki egy kis előnyt. De ez már ott megbukik, hogy igaz, hogy van előnye a teknősnek de Akkileusz annyira gyors, hogy simán beéri a teknőst akár még sétálva is...Én is meg tudok előzni egy teknőst, csigát, hangyát akkor is ha 100méter előnyben van...Ennyire butusok voltak a filozófusok és ezeknek hiszünk ma?

2022. szept. 20. 13:01
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

Már megint fizikázol egy matematikai paradoxonnál

2022. szept. 20. 15:55
 32/44 A kérdező kommentje:
De, hogyan tudod te matematikailag nézni ezt én nem tudom ezt átérezni. Egyszerűen gyorsan fut és kész...
2022. szept. 20. 15:59
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezővel az a baj, hogy nem érti, hogy mit jelent a paradoxon szó, és nem érti Zeno érvelését. Így pedig nehéz bármit mondani neki a témában.
2022. szept. 20. 16:11
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Nézzünk egy másik példát;

Állj egy falhoz 1 méter távolságra.

Kezdj el közeledni hozzá, de mindig csak az előtted lévő út felét teheted meg, félúton meg kell pihenned.

Ezzel a módszerrel el fogod érni bármikor is a falat?

2022. szept. 20. 16:11
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdezővel az a baj, hogy nem érti, hogy mit jelent a paradoxon szó, és nem érti Zeno érvelését."

Ezt én magam is már kétszer megírtam, meg mások is, ez most neked új felfedezés?

2022. szept. 20. 16:14
 36/44 A kérdező kommentje:
Igen oda fogok érni mert egyszer annyira közel leszek, hogy oda fog érni a falhoz a testem...
2022. szept. 20. 16:15
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
#36 Hagyjuk, reménytelen vagy... Szerintem direkt nem akarod érteni, próbálsz ellenérvelni mindenféleképp, hogy védd magad. De figyu, lásd be a Még annyit árulj el kérdező hogy hány éves vagy.
2022. szept. 20. 16:21
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

"Én csak ezt a példát nem értem...annyira bagatel és tudjuk hogy megelőzi szóval nem olyan példa mint a nagypapa paradoxon amibe a példa is jó"

Te a paradoxon fogalmát nem érted. Azt Zénón is tudta, hogy Akhilleusz utoléri a teknőst, csak ilyen módon ránézve a problémára matematikailag nem látta feloldhatónak az ellentmondást, mert még nem ismerte a konvergens sorozatok fogalmát.

Bagatell a probléma? Le tudod vezetni fejből, segítség nélkül, precízen matematikailag, hogy mi a megoldás? Mert akkor neked bagatell. Zénónnak még nem volt, mivel pár ezer évvel ezelőtt élt.

2022. szept. 20. 16:32
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

És még Zeno volt a hülye

2022. szept. 20. 16:36
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
Az ókori görög matematika fejlett volt, de akkoriban még nem tudtak végtelen sorokat összegezni.
2022. szept. 20. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!