Rajtam kívül erre gondolt már valaki?
Figyelt kérdés
Szóval ha jönne felénk egy üstökös, vagy aszteroida, akkor nem azt kellene eltéríteni, hanem a Földet. Pontosabban nem eltéríteni a pályájáról (mert az hülyeség és végzetes), csak kicsit felgyorsítani, hogy elhúzzon mellettünk az aszteroida. Ezt meg tudnánk valósítani, pl rögzített rakétákkal, vagy irányított robbantásokkal?#aszteroida-becsapódás #Föld-eltérítés
2018. szept. 15. 00:01
1/11 Thispain válasza:
Valószínűleg a föld egyik teljes felét tele kéne rakni rakétákkal(lehet, hogy elég kevesebb is) ahhoz hogy megmozduljon, de ha ez kivitelezhető is lenne, akkor se lenne szükséges, mivel az aszteroidákat a légkör megsemmisíti elvileg.
2/11 A kérdező kommentje:
Oké, de én akkora aszteroidára gondoltam, ami kiirtotta a dínókat 65 millió évvel ezelőtt. Szóval pl egy 15-20 km átmérőjűre.
2018. szept. 15. 00:34
3/11 anonim válasza:
A Földet nehezebb megmozgatni, mint egy aszteroidát. Sokkal. Nagyon-nagyon sokkal. Plusz, jó eséllyel ha sikerülne is megmozgatnunk a Földet, azzal tönkre is tennénk. De szerencsére ez a veszély nem fenyeget, mivel semmi esélyünk nincsen megmozdítani.
4/11 anonim válasza:
Nem az embernek kéne félrugrani a síneken, hanem a villamost eltéríteni.
Jogos felvetés.
5/11 A kérdező kommentje:
Értem az iróniát, és jogos is. Én csak azért gondoltam a fentiekre, mert egy aszteroida messze lesz, a Föld meg itt van a lábunk alatt. Az aszteroida száguld, a Föld meg relatíve áll hozzánk képest. Egy aszteroidához fel kell vinni/lőni a rakétát, stb, stb. De persze én sem akarnám tönkretenni a Földet pl atomrobbantások sorozatával. És megértettem, hogy a tömeg miatt ez nem is lehetséges.
2018. szept. 15. 07:50
6/11 anonim válasza:
Szerencsére más még nem gondolt erre.
7/11 anonim válasza:
Na most gondold el, ha be tudnánk húzni a féket, akkor a sebesség változásával automatikusan megváltozna a Föld pályája, lassításkor közelebb kerülnénk a Naphoz, gyorsításkor távolabb.
8/11 anonim válasza:
Akkor előbb jönne a szilveszter. 🙂
9/11 anonim válasza:
Bizony a tömeg. Számolj térfogatot. 10 km átmérőjű aszteroida (amely a földet el is tudja pusztítani), meg a 12 ezer km átmérőjű föld. És akkor még nem szóltunk a "visszalassításról", a gyorsításból eredő problémákról az egész emberiség számára. Meg arról, ha közben az aszteroida szétesik, az azért nem olyan nagy baj.
10/11 anonim válasza:
"pl rögzített rakétákkal, vagy irányított robbantásokkal"
Mivel így anyag nem hagyná el a Földet, ezért SEMMILYEN hatása nem lenne bolygónk pályájára/sebességére (lásd a Newton törvényeket).
Szóval rajtad kívül erre gondolhattak mások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!