Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A jégkármentesítők miatt van...

A jégkármentesítők miatt van ekkora aszály az országban?

Figyelt kérdés

[link]

Aki türelmetlen végig nézni, annak elég a második feléhez tekerni.

#aszály #Jégkármérséklő
2022. szept. 8. 08:35
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
69%
Nme. Az éghajlatváltozás miatt.
2022. szept. 8. 22:27
 22/25 TappancsMancs ***** válasza:
69%

Szerintem az is igaz, hogy a gazdák tapasztalatait is komolyan kell venni, csak az okát szerintem ők is jobb, ha nem kapkodják el, hogy szerintük mitől van. Más az, hogy a gazdák látják nap mint nap az aszály jeleit és egész más az, hogy az mitől és miktől mennyire van.

Szerintem részleges ok lehet, egy a több ok közül. És az időjárást számos országban befolyásolják, például Németországban is van jégmentesítés. És vannak még eső képzések is, amik esőt igyekeznek csinálni. És ha már a jeget oszlatják, akkor elvileg esőt is lehetne fokozni és abba is fektetni. Bár én is ammondó vagyok, hogy ez annyira bonyolult rendszer, hogy nem ismerik a következményeit.

Az időjárást ma gyakorlatilag kb holnapra tudják egész pontosan előre és ez ma ennyi. Egy hónappal erlő nagyon bizonytalan az ismeret és ez az időjárás jelenlegi ismeretére is rámuat. Tehát bizony lehet nem várt következménye egy jég oszlatásnak is. Egy meteorológiai szoftverben ha egy adaton változtatnak, akkor annak hatása lesz térben és diőben is, nem marad lokális.

És ide is jól jön a több tízezer éves nedves-száraz éghajlat kimutatása. Az ősember leletek szerinte is látható, hogy egyáltalán nem éltek egy változatlan klímában. A meleg és hideg és száraz és nedves időszakok váltakoztak, és ez látszik a populáció méretekben is. Ha jobb volt az idő akkor a népesség is gyarapodott, és fordítva, amikor hidegre fordult akkor a népesség is csökkent.

És ilyeneket meg kell fontolniuk azoknak akik ilyesmivel fogalalkoznak.

Fent van a diagram: melegebb nedves - hidegebb száraz váltakozása.

Alul a kis beosztások 500 éveket mutatnak. A diagramon az idő balról halad jobbra. Jól látszik, hogy a száraz időszakok kb 100 év alatt hirtelen következtek be! Nem hagyható figyelmen kívül.

[link]

Valamint azok akik ezt vizsgálják össze kellene rakják a jelenlegi aszályos területeket és időszakokat a jelenlegi árvizekkel egy térképre. Hogy honnan hova is halad a nagymennyiségű csapadék.

2022. szept. 9. 09:05
 23/25 TappancsMancs ***** válasza:
84%

Bocsi elírtam :P

A nedves időszakok alakultak ki hirtelen és az aszályosak elhúzódóan, fokozatoasan. Mint jelenleg is régóta tart az aszályosodás.

2022. szept. 9. 09:10
 24/25 TappancsMancs ***** válasza:
69%
Ja és még egy tanulság a diagramról. A sok kis ingadozás is hirtelen és állandóan ott volt. Nem volt stabil a klíma. Persze szép lenne és jó lenne, mindenki örülne neki, csak ez sosem volt olyan. Egyfolytában fel és le mennek a hideg-meleg és száraz-nedves időszakok.
2022. szept. 9. 09:12
 25/25 TappancsMancs ***** válasza:
69%
És részeben az aszályok is néha hirtelen keletkeztek. Szóval nagyon kiszmíthatatlan számunkra a természetből eredő aszály is.
2022. szept. 9. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!