Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A jégkármentesítők miatt van...

A jégkármentesítők miatt van ekkora aszály az országban?

Figyelt kérdés

[link]

Aki türelmetlen végig nézni, annak elég a második feléhez tekerni.

#aszály #Jégkármérséklő
2022. szept. 8. 08:35
1 2 3
 1/25 Kólauborkával ***** válasza:
94%
Nem, nem a jégkár mentesítö miatt van globális felnelegedés…
2022. szept. 8. 08:37
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a jégkármentesitő legfeljebb arra képes, hogy kisebb esőcseppek formájában adja ki magából a felhő a csapadékot(így kisebb lesz a jég mérete is), illetve, hogy előbb tegye ezt meg, mint magától megtörténne.

Ettől mégis hogyan lenne kevesebb a csapadék mennyisége? Főleg országos szinten? Mégis hova tűnne a víz mennyiség a felhőből? Egy párhuzamos dimenzióba?

2022. szept. 8. 08:56
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
egy ismert és kíválló tudós korrekt írás sorozata a témáról. Politikától, konteótól mindentől mentesen: [link]
2022. szept. 8. 09:02
 4/25 TappancsMancs ***** válasza:
0%

Nem tudom pontosan hogyan működik, de az eszköz működéséből lehet rá válaszolni. A többi teljesen mellébeszélés - szerintem.

A hivatalos hibákat úgyis igyekeznek elfedni, mert ilyen időket élünk. A másik része meg, hogy még mellékhatás is keletkezhet a jószándék mellett is, mivel az időjárás nagyon összetetten működik.

Ami engem illet nem tudom, de ha a működése ennek nincs pontosan megbeszélve, akkor a lényeg marad ki és lehet vitázgatni naphosszat.

2022. szept. 8. 09:31
 5/25 Kólauborkával ***** válasza:
90%

Elvileg csak felrakétáznak ezüst-jodigot a légkörbe.

Eddig tart a valós tudásom.

Tipp: ezek elősegítik a jégkristályok kialakulását, ugye a kristályosodás (tudtommal) mindig a szennyező anyag körül kezdődik. Így több, de kisebb méretű jégkristály alakul ki, kevesebb kárt okozva, mikor lehullik.

Kérdés, hogy ez az ezüst-jodid okozhat-e bármiféle szárazságot és hogyan?

2022. szept. 8. 09:40
 6/25 TappancsMancs ***** válasza:
45%

És a véleményem az, hogy az biztos, hogy aszály nem csak emiatt van, már ha ez is hozzátesz egyáltalán valamennyit. Sajnos aszály egész Európában van! Nézzünk már utána mi is van pontosan világszerte és abba illesszük a témánkat! Hagyjuk ezt a szűken vett Magyarországon belül van minden szemléletet! Mindannyiunknak az az érdeke, hogy átfogóan és széles rálátással átlássuk a dolgokat - akárhogy is vannak. Semmiből sem tartana rákeresni, hogy mi a helyzet. Itt egy cikk példának.

Egész Európára kiterjedt az aszály

2022. július 26. 12:49

Megdöbbentő térképet közöltek Európáról. Szinte az egész kontinensen tombol az aszály, jobban mondva mindazokon a területeken, ahol értelmezhető agrártermelés folyik.

Hirdetés

Sokatmondó Európa aszály-térképe, szinte az egész kontinensen tombol a szárazság. Ez a térkép egyben azt is jelenti, hogy egyedül a tengerek felől várhatunk csapadékot.

A jelenlegi aszály térképe Európában

[link]

[link]

2022. szept. 8. 09:44
 7/25 krwkco ***** válasza:
100%

"A jégkármentesítők miatt van ekkora aszály az országban?"

Annyi a lehetőség, hogy egy túltelített felhőnél a mesterségesen feljuttatott kondenzációs magok hatására a csapadék egy kicsivel korábban hulljon le. Mielőtt a felhő továbbhaladna. Így el lehetne vonni némi csapadékot a széljárás irányába eső közeli területekről.

De ahhoz, hogy ez érdemi mennyiség legyen, minden túltelített felhőbe "rakétázni" kellene. A jégkárelhárítás sok pénzbe kerül, ezért csak valódi jégeső-veszély esetén használják. Szóval nem emiatt van a Dunántúlon több csapadék, mint az ország keleti felén. Hanem az Alpok okozta leszálló áramlatok miatt.

Az általános (országos, europai) csapadékhiányt pedig egyáltalán nem a jégkármentesítés okozza. Hanem az idei La Niña jelenség.

2022. szept. 8. 10:12
 8/25 anonim ***** válasza:
87%
Illetve még (bár kicsit sötétzöld az oldal, de ez a cikk korrekt, különösen Géczy Tanárúr előadás érdekes, bár a vége felé egyre vadabb ötletei voltak, de alapvetően amit itt mond az totálisan igaz). [link]
2022. szept. 8. 10:20
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Az a csapadék valamikor valahova lehull. Nem marad ott míg a világ s 2 nap.

2022. szept. 8. 10:48
 10/25 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Nekem így, hogy nem követem a témát az a meglátásom, hogy szerintem sem üzemelnek egyfolytában. Azt kétlem legalábbis. Az időleges üzemelés meg eleve nem tud okozni éves áltag aszályt. Vizsgálható persze, úgyhogy csak szerintem.

Tudom, hogy mindenben hibáztatják egyesek a kormányt, de az is hiba lenne, ha minden rájuk lenne fogva. Gondolom ezt sem kell részletezni.

Viszont az egész ország le van terítve a szerkezetekkel, így szerintem itt nem régiókról van szó, hogy az országban egyik helyen használják és az országban máshol ne lenne eső. Itt a térképe.

[link]

"Hazai rendszerünk 986 darab talajgenerátorból áll, ezek közül 222 darab teljesen automatikus működésű."

Kép innen:

[link]

Idéznék egy cikkből: "...ennek hatására a Dunántúlon esik az eső, de a felhők csapadék nélkül érkeznek az Alföldre – állítják."

Az ország átlagos széljárása az nem nyugat-keleti irányú, tehát még ha kivennénk a csapadékot a Dunántúlon attól még az Alföldet ez szinte egyáltalán nem érintené. A többségi széljárás az északnyugatról fúj délkeletre. Amikor meg meleg levegő érkezik az kb ennek a fordítottja. Nagyon ritka a nyugat-keleti légmozgás országos méretekben.

[link]

Szerintem az Alföld nem ezért aszályos. Amúgy kicsit sajnos is, mert ha ettől lenne, akkor könnyen meg is lehetne oldani. Általában aszály van a világ több régiójában és Európában is. A Közel-Keleten is ez megy a médiában, hogy elviselhetetlenül melegszik és már a nappali +50 fokok is gyakoriak.

2022. szept. 8. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!