Hús mennyire fontos a szervezetnek?
"megölt állatot kéne megenni. Nekem ez immorális"
Az oroszlán üzeni: gyere pici moralizálni!
Az egészséges élet azért adatik meg neked, mert megengedheted magadnak, amit egy középkori, őskori ember nehezen: hogy a világ másik végéből összeszedd azokat a növényeket, amik tartalmas emberileg emészthető fehérjét. Próbálj tisztán vegetáriánus táplálkozást őshonos fajtákból csinálni. max két év múlva éhenhalsz. De szerintem előbb.
Egyébként meg vizsgáld meg a fogazatodat. És hasonlítsd össze egy növényevővel. Nekünk mind tépő, mind őrlőfogaink vannak, mindkét fajta táplálékhoz. Enzimekhez a húsban lévő fehérje lebontásához. Ezzel lehet vitatkozni, lehet mutogatni rá, hogy de én is meg ő is él hús nélkül, ez nem változtat azon, hogy a szervezetnek szüksége van azokra az aminosavakra, amik a húsokban vannak. Bizonyos szintig egyes növényekből is beszerezhetőek (lásd szója és társai), de leggazdagabb forrásuk a húsok. Ez tény. Az meg egy másik tény, hogy megnézem, hogy végzel napi 12 órán át nehéz fizikai munkát csak zöldségen és gyümölcsön élve. Két hét múlva mozdulni sem tudnál. Irodai munkával, esetleg mesterséges táplálékkiegészítőkkel nem olyan nagy dolog tényleg. Már ha megengedheted magad, mert a fizikai munkás például pont nem igazán engedheti meg magának. A hús is drága, de sokkal kevesebből megvan a szükséges aminosav és ásványi anyag mennyiség mint a zöldségekből...
Gratulálok az átálláshoz! Nem hiszem el, hogy egyesek csak az élvezetért esznek húst...
Azt is próbáld meg, hogy minél több nyers zöldségfélét eszel persze fokozatosan, hogy a szervezeted megszokja(nem muszáj a világ másik részéről összeszedned:-) a legtöbb megterem egy kis kertben is...
Sajnos a főtt/párolt zöldségek nagyon sok vitamint elvesztenek. Meglátod egy idő után elmúlik az álmosságod (nekem is elmúlt) és hihetetlen frissességet fogsz érezni!
Ha teheted a kenyérféléket is válogasd meg, próbálj a teljes őrlésű felé hajolni. Nem könnyű beszerezni sajnos, mondjuk én vidéki vagyok, van egy kis házi malmunk, és saját kenyeret sütünk. Szívesen adok tanácsot bármiben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!