Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hús mennyire fontos a szerveze...

Hús mennyire fontos a szervezetnek?

Figyelt kérdés
Kipróbálom, milyen hús nélkül élni, és már 30 napja nem ettem semmilyen formában semmilyen mennyiségben húst, és azt vettem észre, hogy nem nehéz. Csak, hamar elálmosodok. Máskor 11 ig fent vagyok, most meg 8 kor majd elalszok. Van ehhez köze?
2010. szept. 23. 21:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"megölt állatot kéne megenni. Nekem ez immorális"

Az oroszlán üzeni: gyere pici moralizálni!

2010. szept. 24. 01:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kell a hús, a vegáknak nem szükséges, de én nem leszek soha vega.
2010. szept. 24. 01:30
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A tudomány attól nem dől meg, hogy egy 26 éves hülyegyerek nem eszik húst.
2010. szept. 24. 05:09
 14/18 anonim ***** válasza:
32%
Lehet ha pótolod a magnéziumot a szervezetedben elmúlik a fáradékonyságod.Vércsoport függő is,hogy kinek milyen táplálék a leg megfelelőbb.Én 0 vércsoportú vagyok,nekem a húsok a legmegfelelőbb.
2010. szept. 24. 07:34
 15/18 anonim ***** válasza:
24%
Tényleg azt tudom tanácsolni ha kívánod egyed, ha nem akkor ne egyed. Rengeteg más táplálékkal is tudsz energikus, teljes életet élni. Ez is mind a fejben dől el. A kezdetek kezdetén az állatokat áldozatként ejtették el és azon területeken fogyasztották ahol más táplálékból hiány volt. A hús fogyasztás elsődleges immorális része, hogy ma már mészárolják őket. Nem újdonság, hogy minden energia...na most ezt veszed magadhoz. Nem kell ezt vallani ha valaki nem akarja, de tiszta vicc, hogy neki kell a másiknak esni. A tudomány olyan szempontból bukott, hogy nem lehet nélküle élni, mert lehet...ez is csak egy program, hogy hidd el nem tudsz. Normálisan nőttem föl...és egészségem is van, nem vagyok amorf sem...tehát mindenki tegyen úgy ahogy neki tetszik, de ne legyen végletes, hogy csak így vagy csak úgy jó...
2010. szept. 24. 10:55
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Az egészséges élet azért adatik meg neked, mert megengedheted magadnak, amit egy középkori, őskori ember nehezen: hogy a világ másik végéből összeszedd azokat a növényeket, amik tartalmas emberileg emészthető fehérjét. Próbálj tisztán vegetáriánus táplálkozást őshonos fajtákból csinálni. max két év múlva éhenhalsz. De szerintem előbb.

Egyébként meg vizsgáld meg a fogazatodat. És hasonlítsd össze egy növényevővel. Nekünk mind tépő, mind őrlőfogaink vannak, mindkét fajta táplálékhoz. Enzimekhez a húsban lévő fehérje lebontásához. Ezzel lehet vitatkozni, lehet mutogatni rá, hogy de én is meg ő is él hús nélkül, ez nem változtat azon, hogy a szervezetnek szüksége van azokra az aminosavakra, amik a húsokban vannak. Bizonyos szintig egyes növényekből is beszerezhetőek (lásd szója és társai), de leggazdagabb forrásuk a húsok. Ez tény. Az meg egy másik tény, hogy megnézem, hogy végzel napi 12 órán át nehéz fizikai munkát csak zöldségen és gyümölcsön élve. Két hét múlva mozdulni sem tudnál. Irodai munkával, esetleg mesterséges táplálékkiegészítőkkel nem olyan nagy dolog tényleg. Már ha megengedheted magad, mert a fizikai munkás például pont nem igazán engedheti meg magának. A hús is drága, de sokkal kevesebből megvan a szükséges aminosav és ásványi anyag mennyiség mint a zöldségekből...

2010. szept. 24. 17:04
 17/18 anonim ***** válasza:
11%

Gratulálok az átálláshoz! Nem hiszem el, hogy egyesek csak az élvezetért esznek húst...

Azt is próbáld meg, hogy minél több nyers zöldségfélét eszel persze fokozatosan, hogy a szervezeted megszokja(nem muszáj a világ másik részéről összeszedned:-) a legtöbb megterem egy kis kertben is...

Sajnos a főtt/párolt zöldségek nagyon sok vitamint elvesztenek. Meglátod egy idő után elmúlik az álmosságod (nekem is elmúlt) és hihetetlen frissességet fogsz érezni!

Ha teheted a kenyérféléket is válogasd meg, próbálj a teljes őrlésű felé hajolni. Nem könnyű beszerezni sajnos, mondjuk én vidéki vagyok, van egy kis házi malmunk, és saját kenyeret sütünk. Szívesen adok tanácsot bármiben!

2010. szept. 26. 16:30
 18/18 anonim válasza:
100%
Láttál már kövér, életerős vegetáriánust te nagyon hülye?
2010. szept. 27. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!