Ha az elektron, mint kvantum egység, fénysebességel halad, akkor annak hullámossza, és amplitudója befolyásolja, az általa megtett út hosszát?
Értem ez alatt, hogy például veszünk, egy 1 Mhz frekvenciájú rádió hullámot, aminek hullám hossza 300m, odáig világos, hogy ez annyit tesz, hogy a hullám, 300m alatt, eléri amplitúdojának, mindkét végleti állapotát, majd onnan ismétli magát.
A kérdés arra irányúlna. A kvantum egységnek, azt a példában említett 300m-es szakaszt kell tekinteni, ami megfelel a hullámhossznak, és ez a szakasz terjed tovább fénysebességgel? Vagy maga az elektron a kvantum egység, aminek végig kell mennie, a hullámhossz és amplitudó által meghatározott úton, és ezen az úton halad végig fénysebességgel?
Lehet teljes blődség, amit kérdezek.
Az elektron nem halad fenysebességgel.
Különben pedig egy hullamcsomagként terjed, és ennek a csoportsebesseget hivjuk az elektron/foton sebessegenek. Ami nem egyetik meg a hullam fazissebessegevel, ami a hullam hullamfrontjainak a sebessege.
Kérdező szerintem fotont akartál írni elektron helyett.
Engem is érdekelnek a válaszok.
3# Nem feltétlen baj, ha így képzeled el a spint, de azt tudnod kell, hogy a spin kvantumfizikai tulajdonság, nem en egy klasszikus fizikából ismert folyamat hozza létre.
Az emített rádió hullámok fotonokból állnak, nem elektronokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!