Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a futóknak a bőre kevésbé ráncos?

Figyelt kérdés
Ismerek egy 50 körüli nőt, professzionális terepfutó, a teste mégis olyan, mint egy harmincasé. Nem túl izmos, de egyáltalán nem ráncos, hanem formás lábai, kezei vannak. Az arcán nyilván látni a ráncokat, de a testén nem.
2022. jún. 26. 00:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
A menetszél kisimítja.
2022. jún. 26. 00:55
 2/13 anonim válasza:
35%
Nálunk a családban mindenki dagadt. És senkinek sem ráncos a teste. A futók viszont úgy néznek ki, mint egy aszalt szilva.
2022. jún. 26. 04:49
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagyok biztos benne, hogy ennek köze van a futáshoz, ha csak annyira nem, hogy a testen nincsenek túlsúlyból fakadó "ráncok". Ez inkább szerencsés genetika, nem?
2022. jún. 26. 07:27
 4/13 EagleHUN ***** válasza:
89%

Aki sportol azon kevés a zsír viszont a több izom kisimítja a bőrt így az nehezebben tud megereszkedni.

Ezzel egy darabig ki lehet tolni hogy nagyon láthatóak legyenek az öregedés jegyei.

Nevezzük jó karbantartásnak.

2022. jún. 26. 09:21
 5/13 EagleHUN ***** válasza:
100%
Apropó ha mindez azzal is jár hogy az illető nem dohányzik, nem iszok, egészségesen táplálkozik stb akkor még látványosabb lehet az eredmény.
2022. jún. 26. 09:22
 6/13 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem ez is a genetikán múlik, mint minden más.

Amúgy ott van Lubics Szilvi, aki, elnézést kérek, de egy élő csontváz és kinéz 70-nek. Sok futó inkább öregebbnek néz ki a koránál, amúgy másik kategóriában pont erről volt kérdés.

Nekem a személyes tapasztalatom az, hogy minden a genetikán múlik. Egészségesen élő, most még huszonéves vagyok, tele krónikus és civilizációs betegséggel, amiket nem indokol az életmódom. Amiket meg indokolna, az pont jól működik bennem, pl annyi a nyugalmi pulzusom, mint azoknak, akik 150 kilométeres terepfutásokra járnak, közben nekem a hatodikra felmenni vagy bicajjal egy budapesti Duna-híd kihívás (sportolok, csak gyenge vagyok).

Tudományos szempontból meg azt látom, nincsenek normális tanulmányok, az orvostudomány nem tud semmiről semmit, alig fejlődik.

2022. jún. 26. 09:43
 7/13 anonim ***** válasza:
61%
Általában az aktív sportolók jóval fiatalabbnak néznek ki. Egyrészt az intenzív sport miatt, másrészt a táplálék kiegészítők és maga a hozzá tartozó életmód miatt.
2022. jún. 26. 10:43
 8/13 UlfOrmson ***** válasza:
90%
Mert feszes tempót diktálnak 😀
2022. jún. 26. 19:40
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
hát én pont ellenkezőleg látom, a fél életüket kint töltötték a tűző napon, szélben, stb. és hiába látni rajtuk, hogy az izomzatuk alapvetően jó karban van, a bőrük megviseltebb, mint az átlagnak, kb. azokéhoz hasonló, akik sokat szoliztak fiatalon
2022. jún. 26. 22:28
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"Aki sportol azon kevés a zsír viszont a több izom kisimítja a bőrt így az nehezebben tud megereszkedni."

pont a zsírtól sima bőr

figyeld meg, idősebb kövérebb emberek kevésbé ráncosodnak, mint a velük egyidős sovány emberek

2022. jún. 26. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!