Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Azoknak a futóknak mi játszódi...

Azoknak a futóknak mi játszódik le a fejében, akik zenével bedugott füllel süketen az úton/kerékpárúton futnak?

Figyelt kérdés
Nem akarok flamewart indítani, csak kíváncsi lennék az "ellentábor" véleményére is. Előrebocsátom, hogy szerencsére 100-ból egyszer fordul elő az, hogy nem hallják meg a csengőt, viszont az az egy az nagyjából teli torokból-ordítós megoldást igényel a meghalláshoz.

2021. ápr. 23. 17:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy az adott zene szövegén kívül semmi nem játszódik le a fejükben - de éppenez a céljuk.
2021. ápr. 23. 17:57
 2/12 anonim ***** válasza:
38%

Ezt a kérdést bringásoknak is fel kéne tenni.

Mind a két állatfajt tarkón kéne verni péklapáttal.

2021. ápr. 23. 19:59
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Mivel balesetveszelyes en igy csak a jardan futok, ha be van dugva a fulem. Vagy parkba, de olyan gyakran nem futok.
2021. ápr. 24. 09:50
 4/12 A kérdező kommentje:
#2 ne általánosítsunk, de igen, szerencsére nem sokat látok bedugott füllel, mondjuk körülnézés nélkül gyakran jöttek már ki elém, de az más kérdés.
2021. ápr. 25. 09:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk en biciklizni probaltam igy, nagyon rossz total felejtos. Ezert kihangositom inkabb.
2021. ápr. 25. 09:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz lenne kikerülni? Hol fusson, a járdán, főleg így maszkos időszakban? Mit zavar téged hogy hallgatnak valamit? Honnan veszed, hogy süketek, eltekintve attól, aki szerinted az volt, mert nem ugrott félre azonnal? Amikor még bicikliztem, simán elmentem a gyalogosok mellett, bár néha elég közel. A futókat távolról kerültem ki, és nem gondoltam, hogy csak biciklivel lehetne arra menni (futók esetén).
2021. ápr. 28. 21:41
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam fülessel a fülemben úton futni, de közel sem vagyok olyan hülye, pláne nem egy külön "állatfaj", mint ahogy azt kérdező és egyesek hiszik.

Ha látom hogy jön szembe valami (a szembe sáv szélén szoktam futni), akkor kiveszem a fülest/lehalkítom a zenét, plusz általában hátra is nézek hogy jön-e valami, illetve nyilván ha látom, hogy a szembejövő kocsi már távolról kezd kikerülni (látod, nem esik nehezére kikerülni!!), akkor simán csak futok tovább. Ha jönnek hátulról is, akkor amennyire tudok elhúzódok az út szélére hogy elférjenek egymás mellett. Bicikliúton nem szoktam futni, mivel a környéken nincs (illetve az út, ahol futok sem nagyon forgalmas, tekintve hogy nem városban lakok).

Egyszóval, mifelénk nem esik nehezére senkinek figyelni a másikra közlekedés közben. Nyilván vannak IQ bajnokok, akik gondolkodás nélkül lelépnek/kilépnek bárki elé, de a többség nem ilyen korlátolt 🙂

2021. ápr. 29. 06:44
 8/12 A kérdező kommentje:
#6 ha középen futnak akkor nehéz. Miért ne futhatna a járdán? Én egyébként gyakran bringázok orvosi maszkban, ha sűrűbb környéken gyakrabban megállva tekerek. Kapaszkodj meg: 15-16 fok alatt általában folyamatosan van egy vastagabb textilsál az arcom előtt, mert baromi hamar megfázik a torkom mégis kapok levegőt. Engem nem az zavar, hogy zenét hallgatnak, felőlem a bringautat is használhatják, ha nem zavarjuk egymást, viszont ha középen fut és csak akkor hallja, hogy csengetek amikor már egy méteren belül vagyok akkor kénytelen vagyok lelassítani, centizgetni én meg nem fogok, ha valamiért egyet odébb lép mindketten fekszünk.
2021. ápr. 29. 09:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
#6 vagyok. Ha középen fut, az teljesen más, jogos a csengetés, amit szerintem nagyon nehéz nem meghallani, csak valószínűleg nem fogják fel, hogy egy biciklis csenget mögöttük, ez fülhallgató nélkül is előfordul. Én is bringáztam már maszkban, semmi probléma, valaki futni is tud abban, én mondjuk nem, ahhoz túl vékony, anélkül a járdán nem lihegnék senkinek az arcába, aki szembe jön.
2021. ápr. 29. 10:28
 10/12 anonim ***** válasza:
51%
Én azt nem értem soha, az a biciklis, aki egy 4 méter széles járdán biciklizik, miért kell rácsöngetni meg ráförmedni azokra akik a 90 centis bicikliúton véletlenül mennek. Ami nem mellesleg a boltok és parkolók közvetlen szomszédságában vannak. nekem a biciklin ilyen soha nem okozott gondot. Aztán rácsönget megijeszti az arébb ugrik és elüti vagy mi? :D Nem egyszerűbb kikerülni azt a 2-3embert? Vagy ha csak egyenesen tudsz menni menyél az útra a profik amúgy is ott tekernek..
2021. ápr. 29. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!