Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az energiaital valóban ekkora...

Az energiaital valóban ekkora méreg?

Figyelt kérdés

Ma voltam egy elsősegély tanfolyamon, amit el is végeztem egy nap alatt. Azt mondta a tulajdonos, egyben előadóhölgy, hogy az energiaital hatalmas méreg. Az iskolások isszák a Hellt a csokikával és tönkremegy a veséjük, szívük. A red bull szerinte sokkal rosszabb, mint az olcsó tescos utánzat. Azt is mondta hogy az aszpartam idegméreg. Többet nem akart erről mesélni. Elnézést a szűk szavú összefoglalásért, de fáradt vagyok nem akarok fellengzősen mesélni és ez volt a lényeg amit elmondott. Lehet hogy csak beleszővi e a saját elképzelését vagy ez a valósághoz közelít?

Valóban ennyire rossz a helyzet?

2022. márc. 28. 18:26
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
#29: Finom a kóla uborkával? 😁
2022. jún. 24. 12:11
 32/37 NTBS ***** válasza:
94%
Nem egészséges az biztos.
2022. jún. 24. 13:52
 33/37 Kólauborkával ***** válasza:
Próbáld ki ;)
2022. jún. 24. 13:55
 34/37 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nem egészségtelenebb pl. napi 2 Hell, vagy Monster, mint mondjuk egy 2 literes kiszerelésű Coca-Cola.

Egyrészt, a koffein nem az ördögtől való. Tény, hogy egyáltalán nem szabad ezzel sem túlzásokba esni, de ugyanez a helyzet a kávéval is. A kávéfüggőség is egy létező jelenség, és annak is meg vannak az egészségügyi következményei. De hogy visszatérjünk az energiaitalokhoz, átlagosan egy doboz Monster (vegyük példának ezt: [link] [link] elfogyasztása nagyjából egyenlő két presszó kávéval (egy ilyen Monsterben 100 ml tartalmaz 32 mg koffeint).

2022. júl. 5. 19:51
 35/37 anonim ***** válasza:
35%
Aztán kinek ajánlja az orvos egyszerre két presszókávé lelökését?
2022. aug. 4. 21:23
 36/37 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy az orvos ajánlja egyszerre két presszó megivását? Én nem tudom, honnan szeded ezt, 35-ös.
2022. aug. 5. 20:12
 37/37 anonim ***** válasza:
39%

#36:

Nem magyarázom el, hogy a kérdés arról szól, hogy egészségtelen-e az energiaital, mert a magyarázat nem lenne hízelgő rád nézve, hogy ezt sem érted.

Nem magyarázom el, hogy a 35-ben azt írták, hogy egy doboz energiaitalban 2 presszókávényi koffein van, mert a magyarázat...

Nem magyarázom el, hogy a kérdésem arra vonatkozott, amit meg is válaszoltál, hogy orvos nem ajánlja egyszerre két presszókávé elfogyasztását, tehát egy doboz energiaital lehörpentése egészségtelen, mert a magyarázat...

2022. aug. 5. 20:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!