Az energiaital valóban ekkora méreg?
Ma voltam egy elsősegély tanfolyamon, amit el is végeztem egy nap alatt. Azt mondta a tulajdonos, egyben előadóhölgy, hogy az energiaital hatalmas méreg. Az iskolások isszák a Hellt a csokikával és tönkremegy a veséjük, szívük. A red bull szerinte sokkal rosszabb, mint az olcsó tescos utánzat. Azt is mondta hogy az aszpartam idegméreg. Többet nem akart erről mesélni. Elnézést a szűk szavú összefoglalásért, de fáradt vagyok nem akarok fellengzősen mesélni és ez volt a lényeg amit elmondott. Lehet hogy csak beleszővi e a saját elképzelését vagy ez a valósághoz közelít?
Valóban ennyire rossz a helyzet?
Baromság. Pont. Vége.
Akkora tudós lehet a csaj, mint Schobert Norbi, aki szerint a cukor és a kokain hasonló.
Az aszpartamnak csakugyan vannak specifikusan agykarosito tulajdonsagai, csak eleget kell belole enni. Patkanyok eseten napi 250 mg/ttkg dozisban vizsgaltak, ami 80 kilos embernel napi 20 gramm lenne. A zero colaban kb 300 mg/l van, tehat kb 60-70 liter (igen, HATVAN LITER) kolat kene meginni naponta hogy ugyanott legyel.
Nyilvan merlegelni kell hogy mit eszel-iszol, de igazabol minden mereg, meg a viz is. Vagy a konyhaso. Ha kanallal enned a sot, a vesed vagy a szived igen hamar bemondana az unalmast. Ne edd az aszpartamot se kanallal.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon szeretem a tutti-frutti ízt és gamelést segítendő heti kettő, de max három nem egyszerre, egy nappal elválasztva fogyasztok energiaitalt. Nem nézem a márkáját, de van néha red bull meg hell is. Fiatal teljesen egészéges vagyok. Na most akkor tessék megmondani, így lehet bajom?
Az aszpartam szinten minden szörpben, gyümölcslében, üdítőben benne van. Én Piroskát és Pölöskeit iszom, szörpben. Azt olvastam most az orvos továbbképző szemlélben, ami végülis hiteles orvosi lap, nem? hogy [link]
Egy másik fő összetevője az energiaitaloknak a taurin. A taurint még tiltólistára is tették hazánkban, egy időben nem volt szabadott taurintartalmú energiaitalokat forgalmazni.
Ha megnézed a wiki honlapját, akkor a következőket írja:
"Epesavak alkotórésze, ezek hidrolízistermékeinek vizsgálatakor fedezték fel 1824-ben. Kezdetben ökörepéből állították elő (innen származik a neve is), mára vegyipari szintézise megoldott. A világ összes taurintermelése 2010-ben az 50 000 tonna/év szint fölé került.
Újszülöttek számára esszenciális aminosav.[2] Az anyatejben is megtalálható."
Szóval egyrészt tényleg túl van ez kicsit lihegve, másrészt tényleg nagyon nem mindegy a mérték.
Na kérdező, ilyenek adnak neked tanácsot,akinek saját bevallása szerint sinca orvosi alapjai, ami a válaszból látszik is, illetve még mindig az őskorban élnek, és azt hiszik, hogy az energiaitalban taurin van.
Annyira releváns a kommentjuk, mint a szomszéd juliska néninek, 0 tudás,sajnos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!