Az energiaital valóban ekkora méreg?
Ma voltam egy elsősegély tanfolyamon, amit el is végeztem egy nap alatt. Azt mondta a tulajdonos, egyben előadóhölgy, hogy az energiaital hatalmas méreg. Az iskolások isszák a Hellt a csokikával és tönkremegy a veséjük, szívük. A red bull szerinte sokkal rosszabb, mint az olcsó tescos utánzat. Azt is mondta hogy az aszpartam idegméreg. Többet nem akart erről mesélni. Elnézést a szűk szavú összefoglalásért, de fáradt vagyok nem akarok fellengzősen mesélni és ez volt a lényeg amit elmondott. Lehet hogy csak beleszővi e a saját elképzelését vagy ez a valósághoz közelít?
Valóban ennyire rossz a helyzet?
"Ez nem így van. Egyszer voltam szemetet szedni az erdőben és onnan vettem észre, hogy PET palack van a lábam alatt, hogy ráléptem. Vastagon benőtte a növényzet."
Így van, mert nem kapott napfényt. Ha tovább olvasod amit írtam, akkor odáig is elérsz majd, ahol ezt írtam: "ha nem temeti be semmi, így éri a napfény is, ami az UV-sugárzásának köszönhetően erodálja a műanyag palackok, zacskók többségének anyagát". Ebben írtam le, hogy a napfény az, ami károsítja. Tehát elég logikus, hogy ha benövi, betakarja a növényzet, akkor nem kap napfényt, vagyis hosszabb ideig meg tud maradni.
Viszont így szétporlad, amit felvesznek a növények és bekerül a mi szervezetünkbe is előbb-utóbb.
Vagy újrahasznosítani kellene, vagy ami szerintem mégjobb, ha nem is keletkezik PET hulladék. Azaz elhagyni a használatát, ha tudod.
Ha jó a vezetékes víz, akkor azt inni.
A taurin nem káros benne, sőt, nagyon is kellene bele, azt hülyeség volt kivenni belőle. ( annak idején a chips-adó miatt szedték ki)
De igen, én akkor sem innék energiaitalt ha pisztolyt tennének a fejemhez, mert tele van cukorral és édesítőszerekkel, amik mérgezőek.
Szia!
Ez a személy egy részt igazat mond, más részt kicsit kiforgatott módon teszi.
Lehet az energiaitalt mértékkel inni.
Sok fiatalnak nem igazán megy a mértékletesség, ezért el kell őket ilyeszteni a dologtól egy kicsit.
Szerintem jól teszi, hogy el akar ilyeszteni tőle, még akkor is ha egyébként annyira nem káros az energiaital, mint amilyennek beállítja.
Heló!
Ha vizet iszol az is meg tud ölni. Most nem rég halt meg egy 28 éves nő Amerikában vízivó versenyen, mert a szervezete nem bírta a túl sok vizet nagyon rövid idő alatt.
Ehhez nem kell bizonyítás, csak annyit kell tenned, hogy mértékkel iszod. Ez a válasz.
Gondolom már írták, de azért:
A sonkás szendvics is mérgező, ha kibélelem vele minden testüreged, nyílásodat…. A tiszta oxigén is mérgező, mondták előttem a vizet.
Azért hétköznapi dolgok a jó példák, mert ebből látszik, akármi lehet méreg.
Ugyan így, akármilyen mérgező anyaggal képes a szervezeted megbirkózni, ennek határai vannak, ezt hívják talán “káros mennyiségnek?” az orvosok (én nem vagyok még távolról sem az).
Sőt, vannak mérgek, amik képesek a megfelelő használattal gyógyításra is (csak egy példa: fogamzásgátlók).
Szóval ahogy írták előttem, mindig a mértékletesség a kérdés. Alkohollal is ellehet élni 80+ évet is, valaki pedig 40 év alatt a halálba issza magát… ugyan így ellehet élni energiaital fogyasztása mellett is idős korig, de ha naponta leversz 4-5 féllityósat, akkor úgy jársz, mint az egyik ismerősöm, fiatalon agyvérzés miatt kell mentőt hívni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!