Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az energiaital valóban ekkora...

Az energiaital valóban ekkora méreg?

Figyelt kérdés

Ma voltam egy elsősegély tanfolyamon, amit el is végeztem egy nap alatt. Azt mondta a tulajdonos, egyben előadóhölgy, hogy az energiaital hatalmas méreg. Az iskolások isszák a Hellt a csokikával és tönkremegy a veséjük, szívük. A red bull szerinte sokkal rosszabb, mint az olcsó tescos utánzat. Azt is mondta hogy az aszpartam idegméreg. Többet nem akart erről mesélni. Elnézést a szűk szavú összefoglalásért, de fáradt vagyok nem akarok fellengzősen mesélni és ez volt a lényeg amit elmondott. Lehet hogy csak beleszővi e a saját elképzelését vagy ez a valósághoz közelít?

Valóban ennyire rossz a helyzet?

2022. márc. 28. 18:26
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
2022. ápr. 5. 15:41
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

"Ez nem így van. Egyszer voltam szemetet szedni az erdőben és onnan vettem észre, hogy PET palack van a lábam alatt, hogy ráléptem. Vastagon benőtte a növényzet."

Így van, mert nem kapott napfényt. Ha tovább olvasod amit írtam, akkor odáig is elérsz majd, ahol ezt írtam: "ha nem temeti be semmi, így éri a napfény is, ami az UV-sugárzásának köszönhetően erodálja a műanyag palackok, zacskók többségének anyagát". Ebben írtam le, hogy a napfény az, ami károsítja. Tehát elég logikus, hogy ha benövi, betakarja a növényzet, akkor nem kap napfényt, vagyis hosszabb ideig meg tud maradni.

2022. ápr. 5. 15:42
 23/37 anonim ***** válasza:
89%

Viszont így szétporlad, amit felvesznek a növények és bekerül a mi szervezetünkbe is előbb-utóbb.

Vagy újrahasznosítani kellene, vagy ami szerintem mégjobb, ha nem is keletkezik PET hulladék. Azaz elhagyni a használatát, ha tudod.

Ha jó a vezetékes víz, akkor azt inni.

2022. ápr. 5. 15:59
 24/37 anonim ***** válasza:
89%

A taurin nem káros benne, sőt, nagyon is kellene bele, azt hülyeség volt kivenni belőle. ( annak idején a chips-adó miatt szedték ki)

[link]

De igen, én akkor sem innék energiaitalt ha pisztolyt tennének a fejemhez, mert tele van cukorral és édesítőszerekkel, amik mérgezőek.

2022. ápr. 5. 18:11
 25/37 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Ez a személy egy részt igazat mond, más részt kicsit kiforgatott módon teszi.

Lehet az energiaitalt mértékkel inni.

Sok fiatalnak nem igazán megy a mértékletesség, ezért el kell őket ilyeszteni a dologtól egy kicsit.

Szerintem jól teszi, hogy el akar ilyeszteni tőle, még akkor is ha egyébként annyira nem káros az energiaital, mint amilyennek beállítja.

2022. máj. 14. 03:51
 26/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Még mindig nem tudjuk eldönteni hol az igazság. Most abban a reményben írtam ki a kérdést, hogy a hosszú 7vége alkalmával talán valamelyikőtök talál egy bizonyítást. Szép napot
2022. jún. 5. 11:57
 27/37 anonim ***** válasza:
89%
:D persze, majd azt hiszed hogy más fog helyetted dolgozni, mert te lusta vagy?
2022. jún. 5. 12:46
 28/37 anonim ***** válasza:
87%

Heló!

Ha vizet iszol az is meg tud ölni. Most nem rég halt meg egy 28 éves nő Amerikában vízivó versenyen, mert a szervezete nem bírta a túl sok vizet nagyon rövid idő alatt.

Ehhez nem kell bizonyítás, csak annyit kell tenned, hogy mértékkel iszod. Ez a válasz.

2022. jún. 5. 16:55
 29/37 Kólauborkával ***** válasza:
95%

Gondolom már írták, de azért:

A sonkás szendvics is mérgező, ha kibélelem vele minden testüreged, nyílásodat…. A tiszta oxigén is mérgező, mondták előttem a vizet.

Azért hétköznapi dolgok a jó példák, mert ebből látszik, akármi lehet méreg.

Ugyan így, akármilyen mérgező anyaggal képes a szervezeted megbirkózni, ennek határai vannak, ezt hívják talán “káros mennyiségnek?” az orvosok (én nem vagyok még távolról sem az).

Sőt, vannak mérgek, amik képesek a megfelelő használattal gyógyításra is (csak egy példa: fogamzásgátlók).

Szóval ahogy írták előttem, mindig a mértékletesség a kérdés. Alkohollal is ellehet élni 80+ évet is, valaki pedig 40 év alatt a halálba issza magát… ugyan így ellehet élni energiaital fogyasztása mellett is idős korig, de ha naponta leversz 4-5 féllityósat, akkor úgy jársz, mint az egyik ismerősöm, fiatalon agyvérzés miatt kell mentőt hívni.

2022. jún. 23. 16:09
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Fura ez, mikor valaki kérdez, aztán egy kommentárjában megadja a választ, csak észre sem veszi: "gamelést segítendő heti kettő" Mindenki így indul. És lesz aztán élethosszos függő, ami meg már károkat okoz.
2022. jún. 23. 21:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!