Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A párhuzamos univerzumoknak...

U. Xorter kérdése:

A párhuzamos univerzumoknak közös semmijük van, vagy van mindegyiknek külön?

Figyelt kérdés

2022. febr. 16. 22:51
1 2 3 4 5
 11/45 Mojjo ***** válasza:
84%

@9:

"nem tudom, melyik előadásában beszélt ezekről"

Akkor a Dávid Gyulára való hivatkozással sokat nem tudunk kezdeni :)

"Létezhet olyan dimenzió, ami világokat foglal magába."

Ugyan hogyan? Tudjuk szerintem, hogy mit jelent az a szó, hogy dimenzió. Egy extra dimenzió nem olyasmi, mint egy zsák, amiben benne vannak a kis univerzumok, hanem egy plusz kiterjesésnek kellene léteznie.

"Aki nem érti, az a kérdező személye ellenére :-) jobban tenné, ha inkább nem szólna hozzá."

Egyrészt attól, hogy átköltötted tökmássá a kérdező kérdését, az eredeti kérdés nem lett értelmes. Az átköltött kérdés legalább érdekes - látod, már beszélgetünk is róla -, kár, hogy a kérdező nem azt kérdezte.

Másrészt eleve nem gondolom, hogy saját szabad értelmezésünk alapján jó út lenne megszabni, ki szóljon hozzá egy kérdéshez és ki nem.

2022. febr. 17. 09:26
 12/45 Mojjo ***** válasza:
86%
@10: Nem elképzelni (azaz a te értelmezésesben inkább "vizualizálni") kell a négy dimenziós teret, hanem számolni vele. Matematikailag tökéletesen kezelhető, így de, gyakorlatilag is teljesen pontosan megérthető, mi is az valójában.
2022. febr. 17. 09:28
 13/45 anonim ***** válasza:
75%
Jól kitaláltad magadnak, hogy te hogy fogod fel a kérdést, és így neked értelmes. Nekem egyáltalán nem az. Egyszerü játék a szavakkal, ilyet én is össze tudok hozni, de az a vicc kategóriába való. Hogy érts: a minden az minden párhuzamos univerzum mindene, vagy azoknak külön minndene van? A párhuzamos univerzumok a végtelenben keresztezik egymást? Ha valaki fénysebességgel halad, és megáll számára az idö akkor neki 2+2 az néha 5 vagy soha vagy mindíg?
2022. febr. 17. 09:32
 14/45 anonim ***** válasza:
44%

Alapvető dolog, hogy aki nem ért egy kérdést, az inkább ne szóljon hozzá, mivel akkor a hozzászólása értelmetlen, zavaró, és elveszi a helyet az értelmes hozzászólásoktól.

Ezen kívül légy szíves, mutasd meg a különbséget az eredeti és az átfogalmazott kérdés között.

Azon kívül, hogy átfogalmazva érthetőbb. Tkp: "közös semmije" csak összefüggő dolgoknak lehet.

2022. febr. 17. 09:32
 15/45 anonim ***** válasza:
82%

Nem, Honnantudhatnám - ez nem így van.

Ez csak azt mutatja, hogy nem érted sem a kérdést, sem ezt a problémakört.

A "semmi" az a "világ" témakörben egy értelmes dolog, mivel elképzelhető, hogy ez foglalja magába a világokat.

Akit te írtál, azok pedig valóban értelmetlen dolgok.

EZÉRT lenne célszerű, hogy aki az adott témához nem ért, az ne szóljon hozzá.

Mondom: Dávid Gyula. Sajnos nem tudom megmondani, hogy melyik előadását érdemes ehhez meghallgatni, viszont szerintem mindenképpen érdemes tőle legalább néhány előadást megnézni, annyira jók.

2022. febr. 17. 09:36
 16/45 Mojjo ***** válasza:
79%

@14:

"Ezen kívül légy szíves, mutasd meg a különbséget az eredeti és az átfogalmazott kérdés között"

Ez egyszerű. Eredeti kérdés:

"A párhuzamos univerzumoknak közös semmijük van, vagy van mindegyiknek külön?"

Az átfogalmazott:

"két univerzum az valami magasabb dimenziós közös dologban van-e, vagy pedig teljesen függetlenek?"

Remélem elég jól látható :) Aki közös dimenziókra kíváncsi, közös dimenziókra kérdez rá. Nem olyan bonyolult ez.

"Alapvető dolog, hogy aki nem ért egy kérdést, az inkább ne szóljon hozzá"

Akkor miért szóltál hozzá? Azért, mert érteni véled. Mi is érteni véljük. U. Xorter trollkodik, és direkt úgy fogalmaz meg kérdéseket, hogy alapvetően ne legyen semmi értelmük, de ha valaki nagyon bele akar magyarázni valamit, akár azt is megtehesse. Minden kérdése ilyen, ez is. Nem beszél extra dimenziókról, nem ez érdekli őt, csak jó hecc ilyesmit kiírni. Szóval én - és szerintem sok más fórumtárs is - úgy gondolom, hogy értem a kérdést, te viszont nem. Akkor mondjam azt, hogy ne szólj már hozzá légyszives? Ugyanmár :)

2022. febr. 17. 09:44
 17/45 anonim ***** válasza:
72%

Egy világokat összefoglalo dimenzio nem semmi szerintem.

Tehát a kérdés nem erről szol.

2022. febr. 17. 09:44
 18/45 Mojjo ***** válasza:
81%

@15:

"A "semmi" az a "világ" témakörben egy értelmes dolog, mivel elképzelhető, hogy ez foglalja magába a világokat."

Én meg azt hittem, hogy - szerinted - egy közös dimenzió.

Egyébként ez már kezd átcsapni arrogánsba a részedről. Ha úgy gondolod, nem értünk a témához, ellenben te értesz hozzá, mert láttad pár előadását DGy-nek videón, akkor miért van az, hogy a témáról szóló kérdéseimre valahogy nem reagáltál?

2022. febr. 17. 09:49
 19/45 anonim ***** válasza:
82%

Aha, a semmi magába foglalja a világokat? Eleve nem jó a felfogásod. Tudom, hogy sok helyen gömbökként vizualizálják a párhuzamos univerzumokat, amik a kibertérben jól elkülöníthetöek egymástól, DE a párhuzamos univerzumok ha léteznek, akkor nem egymástól fizikailag elkülönülve mint az üveggolyók.

Láttam már több Dávid Gyula elöadást, konkrétan erre nem emlékszem. Mástól is láttam videókat. A párhuzamos dimenziós témakör egyelöre egy mese jó fantáziájú embereknek, semmi valóságalapja nincs. Egy kategória az ezotériával, csak valamilyen módon jobban hasonlít a nyelvezete a fizikához. Ha valamiröl nem tudunk semmit, akkor lehet addig tekergetni a meglévö matematikát, hogy esetlegesen lehetségesnek gondolhassuk a létezését. Ennyi erövel Nemo kapitány is még mindíg ott kutakodhat az óceán fenekén, hisz semmi nem bizonyítja, hogy nem létezik, és emellett józan ésszel elképzelhetö, hogy valahol ott van abban a hatalmas és felfedezetlen világban.

2022. febr. 17. 09:50
 20/45 anonim ***** válasza:
54%

Meg kéne néznetek a videót.

Viszont addig, amíg a válaszomat arrogánsnak értékelitek, én nem fogom törni magam, megkeresni és átnézni Dávid Gyula 10-20 db. több órás videóját, hogy megtaláljam nektek azokat a részeket, amelyek erről szólnak (és utána majd jól leminősítsétek).

"Semminek" a világunkat ESETLEGESEN magába foglaló fogalmat nevezzük.

Természetesen ez nem úgy néz ki, hogy a világunknak lenne egy határa, és utána jön a semmi - hanem úgy, hogy a világunk egy térben van. Ez a tér legyen 3+1 dimenziós, és ebben működnek az általunk ismert fizikai törvények.

A "semmi" azért magasabb dimenziós, mert ez veszi körbe egy magasabb dimenzióban a világokat, és ebben NEM úgy működnek a fizikai törvények, mint a világunkban, például nem lehet benne mozogni, és nem terjednek a sugárzások sem.

Kivéve a gravitációt.

Előfordulhat olyan, hogy két világ összeér: ilyenkor nagyon furcsa jelenségeket kellene tapasztalnunk, mivel a két tér kölcsönhat egymással. Ilyet még nem figyeltünk meg.

Ezek mind feltevések, de nem légből kapottak, hanem tudósok feltevései a világunk működése alapján.

Pár éve volt két kísérlet, ami erről szólt, itt is beszéltünk róla.

2022. febr. 17. 10:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!