Hogy hívjuk egy részecske azon teoretikus tulajdonságát, amikor a párhuzamos univerzumokban is ugyanabban az állapotban van? És hogy érhető el ilyen állapot?
omg
te most azt várod, hogy elmondjuk neked, hogy hogy lehet bebizonyítani, a párhuzamos univerzumok létezését?!
szerinted, ha valaki tudná, akkor nem publikálná a saját nevén, várva a Nobel díjat és szakmai elismerést?
kb olyan, mintha a jövő heti lottószámokat várnád valakitől..
"Hogy hívjuk egy részecske azon teoretikus tulajdonságát, amikor a párhuzamos univerzumokban is ugyanabban az állapotban van?"
Multiverzális szuperpozíció?
Most találtam ki, de meglepne, ha létezne hivatalosan.
"Ha létrehoznánk ilyen objektumot, és el tudnánk ágaztatni az univerzumunkat, akkor bebizonyíthatnánk a Multiverzum elméletet"
Ha lérehoznánk egy multiverzumban létező részecskepárt és ha el tudnánk ágaztatni az univerzumot, az nem volna neked elég bizonyíték arra, hogy van multiverzum?
A téma egyelőre nem nagyon kevésbé sci-fi, mint a Sliders.
> ha el tudnánk ágaztatni az univerzumot, az nem volna neked elég bizonyíték arra, hogy van multiverzum?
Valószínűleg már el tudjuk, csak nem tudjuk bebizonyítani, hogy tényleg ezt tettük.
A multiverzális szuperpozíció nekem valami olyasmit sugall, hogy két vagy több univerzum van szuperpozícióban. De ezek (szerintem) vígan élnek egymás mellett. A multiverzális összefonódáshoz mit szólnál?
"Valószínűleg már el tudjuk, csak nem tudjuk bebizonyítani, hogy tényleg ezt tettük."
Erősen kétlem, hogy MI tudnánk ilyet.
De nem kizárt, hogy minden hullámfüggvény összeomlása egy valóság-elágazás.
Akkor valóban végtelen tört dimenzióra oszlik a világ.
Viszont ha ez igaz, akkor a szuperpozíció megszűnése az elválási pont, ezen univerzumon belül még, nincsen lehetőséged összefonódást két elágazásba juttatni, hiszen pont az összefonódás megszűnése nyitja azt.
Na ez volt a logikai teória.
És mivel ennél többre nem nagyon jutunk, amíg bármi tudományos felfedezés nem nyit lehetőséget stabilabb teóriákra, én nem szívesen folytatnám a továbbgondolást, mert az már nem tudomány, csak fikció.
> De nem kizárt, hogy minden hullámfüggvény összeomlása egy valóság-elágazás.
Így igazi randomszámgenerálással elágaztatjuk az univerzumot. Jól mondom?
Bár szerintem véges sok fog csak létezni.
Szerintem az ilyen időszálhasítás összefonódása nem olyan, mint a kérdésben kijelölt multiverzális féle.
Ugyan, @Wadmalac! Ennyi simán belefér ebbe a kategóriába is.
"Ennyi simán belefér ebbe a kategóriába is."
Ennyi igen, csak innentől nagyon elmenne a megalapozatlan szerintemek felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!