Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tekinthetnénk -e a hőmérséklet...

Prokopf kérdése:

Tekinthetnénk -e a hőmérsékletre (mint egy testre vonatkoztatott egyik meghatározó állapotjellemzőre) úgy, mintha az egy polaritás lenne? Szigorúan elméleti alapon lehetséges lenne -e az abszolút 0 foknál (0 kelvin) alacsonyabb hőmérséklet ("-")?

Figyelt kérdés

Bocsi, megint nem fért ki. Az emberi test "információs rendszere" (káros információ=fájdalom) nem tesz különbséget a számára túlzottan nagy hideg és meleg között (mindkettő "megéget", még a sérülések jellege is hasonló). Fizikánk jelenlegi állása szerint - amennyire én tudom - abszolút nulla foknál hidegebb nem lehetséges, mivel a részecskék rezgése itt megáll. Elképzelhető -e, hogy ez alatt a hőmérséklet alatt a részecskék újra rezegni kezdjenek, de nem az "eredetivel egyező irányba"?

Bocs, tudom elég hülyén hangzik, de arra lennék kíváncsi, hogy a hőmérséklet, mint állapotjellemző, lehet -e szimmetrikus? Lehetséges -e polarizálhatósága (lehet -e negáltja)? Ez szerintem valójában szimmetriakérdés.

Bármilyen hozzászólás érdekel.

2021. nov. 7. 11:35
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Szerintem a görögök már megint majdnem pontosan fején találták a szöget. Hiába a filozófia tényleg nagy úr. Egy lépésre voltak a húrelmélettől, és a polaritástételtől. Ahogy az "atom" kifejezés is tőlük származik.

2022. jan. 24. 15:46
 22/22 A kérdező kommentje:

A "hová görbül?" kérdésre adott válaszod szerintem nagyjából helytálló, Wadmalac (változékony teret feltételezve). Utólagos gratula.

2022. jan. 26. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!