Tekinthetnénk -e a hőmérsékletre (mint egy testre vonatkoztatott egyik meghatározó állapotjellemzőre) úgy, mintha az egy polaritás lenne? Szigorúan elméleti alapon lehetséges lenne -e az abszolút 0 foknál (0 kelvin) alacsonyabb hőmérséklet ("-")?
Bocsi, megint nem fért ki. Az emberi test "információs rendszere" (káros információ=fájdalom) nem tesz különbséget a számára túlzottan nagy hideg és meleg között (mindkettő "megéget", még a sérülések jellege is hasonló). Fizikánk jelenlegi állása szerint - amennyire én tudom - abszolút nulla foknál hidegebb nem lehetséges, mivel a részecskék rezgése itt megáll. Elképzelhető -e, hogy ez alatt a hőmérséklet alatt a részecskék újra rezegni kezdjenek, de nem az "eredetivel egyező irányba"?
Bocs, tudom elég hülyén hangzik, de arra lennék kíváncsi, hogy a hőmérséklet, mint állapotjellemző, lehet -e szimmetrikus? Lehetséges -e polarizálhatósága (lehet -e negáltja)? Ez szerintem valójában szimmetriakérdés.
Bármilyen hozzászólás érdekel.
"Hossz, térfogat, felület? Miért ne lehetne?"
Mert nincs.
Kivéve elméleti matekban.
Lásd komplex számok.
Ezek következménytulajdonságok (másodlagos jellemzők).
Szerintem több matematikai területen is értelmezhetők.
Amit az antianyag-anyag egyesülésről mondtál, már évtizedek óta ismert. Ez lesz a következő lépcsőfok (a polaritások "átválthatósága").
A "hossz, térfogat, terület" paraméterekhez csak egy kérdés:
hogy alakul ezen paraméterek értéke, ha valami teljesen megszűnik létezni (vagy akár csak maradéktalanul színtiszta energiává alakul)?
"hogy alakul ezen paraméterek értéke, ha valami teljesen megszűnik létezni (vagy akár csak maradéktalanul színtiszta energiává alakul)?"
Nem nulla lesz, hanem értelmetlen.
Amennyire én értelmezni tudom ennek a kifejezésnek a fizikai alkalmazását, szerintem nem.
De lehet, hogy én értelmezem rosszul. A pontos definícióját a polaritásnak nem ismerem.
Egyáltalán csak olyan mértékegységeknél van értelme, ahol egyértelmű, hogy ellenkező előjelű mennyiségek felléphetnek és ezeknek mérésben funkcionálisan állandó fontos szerepe van.
hogy ezt a tömegre mennyire lehet ráhúzni, hát, nekem kérdéses.
"ha a tömegről feltételezem, hogy következménytulajdonság, és nem polaritás, hogy görbítheti meg a teret"
Várjálvárjál.
Mit értesz következmény-tulajdonság alatt?
Szt már tudjuk, hogy a tömeg a Higgs-tér, Higgs-bozon következménye. Én spec nem látom, ez miért jelentené, hogy nem görbítheti meg a teret.
"ha a fénynek nincs tömege, akkor hogyan hathat rá a gravitáció"
Úgy, hogy a gravitáció nem erőhatás, hanem térgörbület, a fény meg megy erő által cibálatlanul a görbült tér mentén, miközben "azt hiszi", egyenesen megy.
"a gravitáció a meghatározó, és legalább annyira köthető a gyorsuláshoz, mint a tömeghez"
Ezt nem tudom, hogy érted, tényleg szoros összefüggésben vannak, de hát az ismert.
"fennáll "a hová görbül?""
A jobb kifejezés az lenne, hogy torzul, méghozzá egy plusz dimenziós görbület vetületének látszóan, ezzel kivédve a "hová" szükséglet.
"mi hozza létre a görbületet?"
Játsszam a hülyét? A tömeg. :D
Erre nincs egyelőre jobb válasz az einsteini egyenleteknél.
Kérdező nézd végig az alábbi videót:
https://www.youtube.com/watch?v=fEZIx8UAcG0
Minden gravitációval kapcsolatos kérdésedre választ ad.
Benne van és jól elmagyarázva miért nem lehet erő.
Benne van a súlyos és a tehetelen tömeg egyenlősége.
Megadja miért nem lehet a gravitáció és a gyorsulás közt különbséget tenni (vagyis megkülönböztethetetlenek.).
És mindebből következik hogy semmiképpen nem lehet polaritása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!