Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tekinthetnénk -e a hőmérséklet...

Prokopf kérdése:

Tekinthetnénk -e a hőmérsékletre (mint egy testre vonatkoztatott egyik meghatározó állapotjellemzőre) úgy, mintha az egy polaritás lenne? Szigorúan elméleti alapon lehetséges lenne -e az abszolút 0 foknál (0 kelvin) alacsonyabb hőmérséklet ("-")?

Figyelt kérdés

Bocsi, megint nem fért ki. Az emberi test "információs rendszere" (káros információ=fájdalom) nem tesz különbséget a számára túlzottan nagy hideg és meleg között (mindkettő "megéget", még a sérülések jellege is hasonló). Fizikánk jelenlegi állása szerint - amennyire én tudom - abszolút nulla foknál hidegebb nem lehetséges, mivel a részecskék rezgése itt megáll. Elképzelhető -e, hogy ez alatt a hőmérséklet alatt a részecskék újra rezegni kezdjenek, de nem az "eredetivel egyező irányba"?

Bocs, tudom elég hülyén hangzik, de arra lennék kíváncsi, hogy a hőmérséklet, mint állapotjellemző, lehet -e szimmetrikus? Lehetséges -e polarizálhatósága (lehet -e negáltja)? Ez szerintem valójában szimmetriakérdés.

Bármilyen hozzászólás érdekel.

2021. nov. 7. 11:35
1 2 3
 11/22 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Hossz, térfogat, felület? Miért ne lehetne?"

Mert nincs.

Kivéve elméleti matekban.

Lásd komplex számok.

2021. nov. 8. 14:54
 12/22 A kérdező kommentje:

Ezek következménytulajdonságok (másodlagos jellemzők).

Szerintem több matematikai területen is értelmezhetők.

Amit az antianyag-anyag egyesülésről mondtál, már évtizedek óta ismert. Ez lesz a következő lépcsőfok (a polaritások "átválthatósága").

A "hossz, térfogat, terület" paraméterekhez csak egy kérdés:

hogy alakul ezen paraméterek értéke, ha valami teljesen megszűnik létezni (vagy akár csak maradéktalanul színtiszta energiává alakul)?

2021. nov. 8. 15:55
 13/22 Wadmalac ***** válasza:
87%

"hogy alakul ezen paraméterek értéke, ha valami teljesen megszűnik létezni (vagy akár csak maradéktalanul színtiszta energiává alakul)?"

Nem nulla lesz, hanem értelmetlen.

2021. nov. 9. 07:40
 14/22 A kérdező kommentje:
Tekinthetnénk -e egyáltalán a tömegre polaritásként?
2021. nov. 17. 14:52
 15/22 Wadmalac ***** válasza:
79%

Amennyire én értelmezni tudom ennek a kifejezésnek a fizikai alkalmazását, szerintem nem.

De lehet, hogy én értelmezem rosszul. A pontos definícióját a polaritásnak nem ismerem.

Egyáltalán csak olyan mértékegységeknél van értelme, ahol egyértelmű, hogy ellenkező előjelű mennyiségek felléphetnek és ezeknek mérésben funkcionálisan állandó fontos szerepe van.

hogy ezt a tömegre mennyire lehet ráhúzni, hát, nekem kérdéses.

2021. nov. 17. 15:10
 16/22 A kérdező kommentje:
Wadmalac, ha a tömegről feltételezem, hogy következménytulajdonság, és nem polaritás, hogy görbítheti meg a teret? Továbbá, ha a fénynek nincs tömege, akkor hogyan hathat rá a gravitáció (lásd fekete lyuk)? Valami itt sehogy sem passzol, ergo valamit rosszul értelmezünk. Nekem az ellentmondások alapján valószínűbbnek tűnik, hogy a gravitáció a meghatározó, és legalább annyira köthető a gyorsuláshoz, mint a tömeghez.
2021. nov. 18. 09:24
 17/22 Wadmalac ***** válasza:
79%

"ha a tömegről feltételezem, hogy következménytulajdonság, és nem polaritás, hogy görbítheti meg a teret"

Várjálvárjál.

Mit értesz következmény-tulajdonság alatt?

Szt már tudjuk, hogy a tömeg a Higgs-tér, Higgs-bozon következménye. Én spec nem látom, ez miért jelentené, hogy nem görbítheti meg a teret.

"ha a fénynek nincs tömege, akkor hogyan hathat rá a gravitáció"

Úgy, hogy a gravitáció nem erőhatás, hanem térgörbület, a fény meg megy erő által cibálatlanul a görbült tér mentén, miközben "azt hiszi", egyenesen megy.

"a gravitáció a meghatározó, és legalább annyira köthető a gyorsuláshoz, mint a tömeghez"

Ezt nem tudom, hogy érted, tényleg szoros összefüggésben vannak, de hát az ismert.

2021. nov. 18. 10:04
 18/22 A kérdező kommentje:
Jogos Wadmalac, az részemről csak feltételezés, hogy térgörbületet csak polaritás hozhat létre. A fényre tett ezen észrevételed is teljesen helytálló (értsd így is megmagyarázható). De még mindig (a fentiektől függetlenül is) fennáll "a hová görbül?" és a "mi hozza létre a görbületet?" kérdése. Továbbá a gravitáció és a gyorsulás közötti kimutatható összefüggés is.
2021. nov. 18. 10:25
 19/22 Wadmalac ***** válasza:
79%

"fennáll "a hová görbül?""

A jobb kifejezés az lenne, hogy torzul, méghozzá egy plusz dimenziós görbület vetületének látszóan, ezzel kivédve a "hová" szükséglet.

"mi hozza létre a görbületet?"

Játsszam a hülyét? A tömeg. :D

Erre nincs egyelőre jobb válasz az einsteini egyenleteknél.

2021. nov. 18. 10:38
 20/22 EagleHUN ***** válasza:

Kérdező nézd végig az alábbi videót:

https://www.youtube.com/watch?v=fEZIx8UAcG0

Minden gravitációval kapcsolatos kérdésedre választ ad.

Benne van és jól elmagyarázva miért nem lehet erő.

Benne van a súlyos és a tehetelen tömeg egyenlősége.

Megadja miért nem lehet a gravitáció és a gyorsulás közt különbséget tenni (vagyis megkülönböztethetetlenek.).

És mindebből következik hogy semmiképpen nem lehet polaritása!

2021. nov. 18. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!