Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem várjuk meg, hogy...

Miért nem várjuk meg, hogy nálunk fejlettebb lények keressenek meg minket?

Figyelt kérdés

Küldjük a jeleket, lessük az eget, stb. Egyszerűbb létformákat nem fogunk tudni se azonosítani, se látni X millió fényévre lévő bolygókon. Ha egy faj nálunk fejlettebb, és NEM akar kapcsolatba lépni velünk, akkor mi se fogunk tudni velük. Ha pedig akarnak, akkor ők fognak minket megtalálni, nem fordítva. Én ebből azt szűrtem le, hogy kb tök fölöslegesen erőlködünk.

Szóval nem az lenne a logikus, hogy ha csak várakoznánk? Kolombusz el tudott menni Amerikába, de a benszülöttek nem tudtak volna Spanyolországba. Mi vagyunk a benszülöttek, miért mi erőlködjünk a banánlevél tutajunkkal, amikor a másik csapatnak óceánjáró hajói vannak?!

#várakozás #logika #technológia #fejlett civilizációk
2021. okt. 28. 11:56
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%
Én várok, nem mentem még sehova.
2021. okt. 28. 12:19
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
Én is várok.
2021. okt. 28. 12:21
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet így kijelenteni, hogy egyszerűbb létformákat úgysem fogunk azonosítani, a fejlettebbek pedig egészen biztosan rejtve tudnak maradni. Mi is láthatók vagyunk, különösen a hidegháború katonai rádióhullámai valószínűleg sok fényév távolságról is detektálhatóak. (most hirtelen nem találom a forrást, de ha jól emlékszem, bizonyos frekvenciákon erősebben sugárzunk, mint maga a Nap)

Egyébként örök vita tárgya, hogy mennyire érdemes jeleket küldeni magunkról. Mert ugyebár tudjuk, hogy mely bennszülöttek maradtak életben: akik meghúzták magukat a dzsungel mélyén...

2021. okt. 28. 12:30
 4/23 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Miért, ha jeleket küldözgetünk meg pásztázzuk a mindenséget azzal megakadályozzuk ,hogy ránk találjanak? Nem hinném, épp ellenkezőleg, könnyebben ránk találnak ha itt integetünk ,hogy “hahó szomszédok! Itt vagyunk!”. Ha meg nem csinálnánk semmit akkor azzal annyit érnénk el ,hogy mi nem keresünk senkit/ semmit. Pedig lehet ,hogy más bolygó lakosai számára mi lennénk az “óceánjáró hajóval” járók s ők tartják magukat bennszülötteknek. Ha nem is pont most de valamikor a közeljövőben.

Szerintem a világ megismerésére fektetett munkák szinte sosem feleslegesek, még ha bizonyos szempontból igen banális dolognak tűnnek egy-egy kutatások.

2021. okt. 28. 13:46
 5/23 anonim ***** válasza:
0%

Jó de a bennszülöttek nem is tudták, és nem is foglalkoztak Kolumbuszékkal, amíg meg nem érkeztek.

Valószínűleg a sámánok, törzsi vezetők elgondolkodtak azon, hogy vajon a szülőhazájukon kívül van-e világ, de amúgy ősi törzsi barlangi rajzokon is vannak égi járművek. De ők szerintem szabadabban kezelték ezt, mint most az emberek és emiatt nyitottabbak is voltak, bár a tudatlanság miatt Isteneknek is hitték bizonyos oda látogató felfedezőket. A mai kor embere van mikor túlbonyolítja ezt, de ugyanakkor jobb tudni, mint nem tudni.

2021. okt. 28. 14:08
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kb nem teszünk semmít. Az életre alkalmas bolygok keresése az nagyon minimális aktivitás. A legközelebbi bolygok is olyan messze vannak , hogy a rajtuk lévő életet ugyse ismernénk fel, legfeljebb csak az élhető bolygok arányszámát pontosítjuk.
2021. okt. 28. 15:21
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

"Mi vagyunk a benszülöttek, miért mi erőlködjünk a banánlevél tutajunkkal, amikor a másik csapatnak óceánjáró hajói vannak?"

Miből gondolod, hogy mi vagyunk a bennszülöttek? Csak mert így jobban alátámasztja a kérdést? :)

Amúgy persze várhatunk is, pár millió évet akár féllábon is. Ráérünk mondjuk 60-70 millió év múlva elkezdeni vakarni a fejünket, hogy talán mégis el kellett volna keresni az idegen életet. :))

2021. okt. 28. 16:04
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerencse, hogy annak idején Kolumbusznak nem javasolták ugyanezt.
2021. okt. 28. 16:06
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
7-es már jó rég óta keresi a Seti őket.
2021. okt. 28. 17:45
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Jeleket lehet küldeni, de a várakozást ez nem befolyásolja, hiszen menni sehova nem tudunk:)
2021. okt. 28. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!