Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van valami hatása a himalájai...

Van valami hatása a himalájai sólámpának?

Figyelt kérdés

Nem tudom pontosan hogy ebbe a kategóriába tartozik-e a kérdésem, de azért remélem hogy tudtok válaszolni.

Szóval a lényeg hogy szeretnék venni egy sólámpát és már olvastam róla, de általában az oldalak egymás cáfolják, ezért lennék kíváncsi a tapasztalatokra.

Tényleg van valami hatása vagy csak kitalálták?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat :D

2021. okt. 27. 21:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:
Jó, ma nincs türelmem a vitához, azon pedig hogy ki az autista igazán gondolkozhatnál...
2021. okt. 28. 10:50
 22/71 Wadmalac ***** válasza:
86%

A sólámpa marketingje abból a tényből indul ki, hogy több helyen létesítetek tüdőproblémákra valós, jótékony hatást kifejtő terápiás központokat sóbányákban.

Csakhogy az a hatás, ami ott előáll, nem utánozható egy ilyen lámpával.

Abban a hatásban az a komplett légkör dominál, ami ott a bányában fennáll, ebben benne az, hogy a sófalak mit vonnak ki a légkörből és minimálisan az, hogy mit tesznek hozzá.

A sólámpa egyik hatást sem tudja létrehozni.

És nincs semmi hatásfok-befolyásoló hatása a származási helynek, amiben amúgy az összetétel is minimálisan különbözik csak, csupán a szennyezők miatti kinézet mutat látványos eltérést.

A sólámpa jól néz ki és tényleg csinál felmelegedve egy pici, alig érezhető, de tipikus illatot a lakásban. Ez erősítheti a hitet, hogy kapsz valami plusz gyógyhatású beszuszognivalót, miközben valójában nem.

Viszont megfelelő körítés révén a placébó-hatás elég, hogy fenntartsa a hatásosság hitét.

Szóval, ha tetszik, látványra, vedd meg. Ha ajándékba szánod olyannak, aki hisz benne, vedd meg.

Ha ezzel akarod magad egészségesebbé tenni, akkor inkább költsd az árát valós gyógykészítményekre.

2021. okt. 28. 11:16
 23/71 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy sólámpám, ajándékba kaptam. Egy 15 W-os izzólámpa van benne. Állítólag jó hatással van az allergiára, de én ezt nem tapasztaltam. Valóban hangulatos a fénye, de semmi hatása nincs. Szerintem Wadmalac tanácsait fogadd meg.
2021. okt. 28. 13:13
 24/71 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek :)
2021. okt. 28. 13:21
 25/71 Szirty ***** válasza:
48%

"em tudom hogy miért kell általánosítani mert szerintem nem minden ember tapos a másik lelkébe"

Valamiért te is épp ezt tetted.

Ugrottál a válaszra és lenéző stílusban egyetemi diplomát meg alacsony IQ hányadost emlegettél.

Talán ezért? :)

2021. okt. 28. 15:40
 26/71 A kérdező kommentje:
Ne haragudj de nem fogom magam hagyni. Ti kezdtétek, már eleve lenéző, bunkó stílusban válaszoltatok és ne hogy már neked álljon feljebb, már bocs.
2021. okt. 28. 16:44
 27/71 anonim ***** válasza:
39%
De mi volt abban bunko, hogy kiemeltek a solampa valos, letezo hatasait, es nem emlitettek a nem letezo, ezoterikus hatasait?
2021. okt. 28. 16:58
 28/71 A kérdező kommentje:

Az hogy ezeket mindenki tudja hogy világít meg drága stb.

Én feltettem egy normális kérdést, erre ilyen válaszok érkeztek. Minek néztek, óvodásnak?

Ja és azért néha el kéne olvasni a kérdés alatti szöveget.

"Előre is köszönöm az ÉRTELMES válaszokat"

Na és itt a kb 20 válaszból volt 2 vagy 3 aki tényleg válaszolt, onnan lehet tudni hogy kik azok hogy a sok "okos" lepontozta őket.

2021. okt. 28. 17:07
 29/71 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, ez intelligens humor volt, engedd már el... Órák óta a - elnézést - semmin vitatkoztok.
2021. okt. 28. 17:28
 30/71 anonim ***** válasza:
48%

„Minek néztek, óvodásnak?”

Ha eddig nem is nézett senki óvodásnak, mostanra biztos sokakban keltetted ezt a benyomást...

Még egyszer megkérdezem; mi azon lekezelő, hogy hatással van a pénztárcádra?

Tudod a mondást; mindenki magából indul ki...

2021. okt. 28. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!