Milyen függvény szerint tágul az Univerzum?
"A kozmikus infláció, vagy az úgynevezett "felfúvódás" a tér exponenciális terjeszkedésének az elmélete. A tulajdonképpeni felfúvódás 10−36 másodperccel a feltételezett ősrobbanás után következett be, majd 10−33 - 10−32 másodpercnél ért véget. Ezután a világegyetem tovább tágul, de kevésbé gyors ütemben. "
Egyrészt nem áll rendelkezésre annyi és olyan pontos mérés/számítás, hogy erre egzakt választ lehessen adni, másrészt még elég képlékeny magának a gyorsulva tágulásnak a jellege is:
Izé, éppen pár hónapja jutott túl egy publikáció a peer-review fokon, tehát ellenőrizve és eddig nem talált benne senki hibát.
Ez arról szól, hogy a nobel-díjat érő felfedezés a vöröseltolódásból számolt gyorsuló tágulásról lehet, hogy hibás.
Ami elég durva lenne, ha igaz, mert akkor a sötét energia nem is létezik.
A tudományos világ most vizsgálja a publikációt, hátha hiba van benne. Egyben megkezdődött a vöröseltolódásos alap mérés, ami a Nobel díjhoz vezetett, kiszélesített, globális, minden irányú felülvizsgálata, a publikáció által jelzett esetleges hiba kikerülésével.
Ha kiderül, hogy a publikáció helyes, akkor lesz némi felfordulás a fizikában.
Én kivárnám az eredményt, mielőtt a gyorsulás mértékéről mélyebben értekeznénk.
Malac te ne!
Te értelmesebb vagy, min erre válaszolsz!
Én mondom!!
Nem rosszbó!
#8:
Csak mielőtt bárki megeszi, jeleztem, hogy kiköpni való.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!