2^2^c számosságú halmaz objektumait hogy lehet ábrázolni?
c: pl. egy szám a számegyenesen, de ugyanez a vektor is a komplex számsíkon.
2^c: pl. egy szám->szám hozzárendelés (általában függvénygörbe) a koordináta-rendszerben, de ugyanez többváltozós függvények esetén is (felületek).
2^2^c: pl. egy függvény->függvény hozzárendelés a függvénytérben, de hogy ábrázoljuk?
(c = continuum)
#1-es: próbáltál már a Google-be beírni kétváltozós egyenletet, mint ezt itt:
Nekem gépen egy szép nyeregfelület jelenik meg.
Oké, legyen a függvény->függvény leképezés a deriválás.
#2-as: c continuum, ahogy a kérdésleírásban is leírtam, meg arról a címkék is árulkodnak. Nem tudom miért gondolod azt, hogy szám, talán a hatványozás miatt? Vess egy pillantást a Beth számosságokra:
Eszerint Alef-0 = Beth-0 < c = Beth-1 < 2^c = Beth-2 < 2^2^c = Beth-3 < ...
"c: pl. egy szám a számegyenesen, de ugyanez a vektor is a komplex számsíkon."
Mármint az összes valós szám a számegyenesen vagy az összes komplex szám a számsíkon.
"2^c: pl. egy szám->szám hozzárendelés (általában függvénygörbe) a koordináta-rendszerben, de ugyanez többváltozós függvények esetén is (felületek)."
Az összes számból-számot leképező függvények számossága akar lenni?
Ha ez akar lenni akkor ennek a számossága is continuum.
"2^2^c: pl. egy függvény->függvény hozzárendelés a függvénytérben, de hogy ábrázoljuk?"
Itt kérdés hogy milyen függvény-függvény hozzárendelés. Meg gondolom itt is az összes ilyennek a számossága, nem egy darab függvény->függvény hozzárendelés. Könnyen lehet hogy ennek a számossága is c.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!