Mikor lesz az Alfa Centauri legközelebb a Naphoz? Számolással kéne.
A következő mennyiségeket használjuk:
v = a csillag sebessége
v(t) = a csillag tangenciális sebessége
(A saját mozgásból (μ) megkapható v(t) = μ*d(0).)
v(r) = a csillag radiális sebessége
t = idő
d(0) = a jelenlegi távolság
d(c) = a távolság a legnagyobb közelség időpontjában
Φ = arctan[v(t)/v(r)]
(Lényegében a Föld - csillag egyeneshez mért szöge a csillag sebességvektorának.)
A legkisebb távolság:
d(0) = d(c)*sin(Φ)
A legkisebb távolság eléréséhez szükséges idő.
t(c) = d(0)*cos(Φ)/v
A csillag mozgása pedig kiszámítható a radiális és tangenviális komponensekből:
v = [v(t)^2 + v(r)^2]^1/2
Mivel v(r) = cos(Φ)*v
ezért másként felírva a szükséges időt:
t(c) = d(0)*cos(Φ)/v = d(0)*v(r)/v^2 = d(0)*v(r)/[v(t)^2+v(r)^2]
Nyilván a fenti modell tartalmaz egyszerűsítéseket, de elvileg elég jó pontossággal lehet vele közeli csillagok esetében számolni.
Én leírtam. Várom a tiedet! :D
Najó, inkább megkímélem magam ettől az idiótától. Még a végén leír valami kiguglizott kb. értéket és kitalálja, hogy ő valójában kerekített értékekkel számolt.
Aki hisz neki, az meg is érdemli. Leírtam a helyes megoldási módot a 3. válaszban Szaddam Husszein meg ezután kezd el okoskodni. Hozzá se tudott volna szagolni a feladathoz, ha nem írom le a megoldás menetét.
És mindezek után azon hisztizik, hogy kizárólag ő tudja kettőnk közül megoldani. Ez már a hányingerkeltő egoizmus.
De feketén-fehéren ott áll a privát üzenetben, hogy "De azt, hogy ezt hogyan lehet kiszámolni, nem tudom.".
Ás mindezek ellenére nem képes beismerni, hogy a 3. válasz nélkül hozzá se tudott volna szagolni. Dilettáns Wadmalac klón.
Nohát. Leírtam a levezetést, ami neked nem sikerült. Legalább azt hittem, a behelyettesítzés menni fog. Mondjuk az sem tűnik fel, hogy a privát üzenetemben, amit olyan sokat idézel, elküdtem a linket, amiben megtalálható a legnagyobb közelség időpontja. Szomorú...
"Amúgy a levezetésed nevetségesen rossz, de nem mondom meg hol a hiba, mielőtt nem vagy hajlandó közölni a megoldást."
Mennyire egyszerűbb volna, ha bevallanád az igazat, hogy nem vagy erre képes... Amúgy azt, hogy miért rossz a levezetés, ne is nekem írd meg, hanem Robert Matthwesnek, őt biztosan jobban érdekelni fogja...
Amit a harmadik válaszodban írtál, az a levezetéstől olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől... Amit írtam, azt nem az alapján írtam, bár megjegyzem, annak tökéltesen megfelelő a levezetésem, gondolom, ezért is nem írod le, mi bene a hiba. :D
Elsimerésre méltő, hogy képes voltal úgy leírni vagy 20 hozzászólást, hogy semmi konkrétat nem írsz le a problémával kapcsoladba. Gondolom, ez az új stratégiád arra, hogy ne lehessen könnyedén szétcincálni a logikai ellentmondásokat a válaszodban. ¯\_(ツ)_/¯
Eddig is szánalmas volt, amit csináltál, de tudtad fokozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!