Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit láthatnak azok, akik...

Mit láthatnak azok, akik elmomdásuk szerint aurát látnak?

Figyelt kérdés

Szándékosan nem az ezotéria rovatba írtam, mert nem arra vagyok kiváncsi, hanem a lehetséges optikai/fizikai magyarázatokra, elméletekre.

Mindig úgy gondoltam, hogy mivel az auralátók elbambultan néznek, ezért egyfajta optikai csalódást láthatnak, ami a két nem éles kép egymásra vetüléséből fakad. De ezek a körvonalak nem annyira kiterjedtek, mint amekkorának ők állítják. Én is tudok így nézni, de azt nem neveznem annak, amit az ezotéria aurának tekint, mert ez épp egy halvány elmosódása a tárgy kövronalainak.

2021. aug. 20. 07:11
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
szerintem meg főként a képzelet kivetülése (magyarul ilyen jelenség nem létezik a fizikai valóságban), de ha mégis van, annak véleményem szerint fénytörési rendellenesség az oka, ami pedig nem a tárgy, hanem a szem felől eredhet.
2021. aug. 20. 09:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Életemben egyszer volt aurás migrénem. A jobb oldali látóteremben megjelentek ilyen kaleidoszkópszerű színes foltok, amik úgy vibráltak, mint amikor a régi TV-készülékekben "hangyafoci" volt. Nagyon nehezen tudtam olvasni tőle. Nemcsak azért, mert a foltok takarták a betűket, hanem a betűk is "táncoltak", vibráltak. Az egész tartott kb. fél órát, utána jött a féloldali fejfájás.

Legjobb tudomásom szerint még nem ismert részleteiben, hogy mi váltja ki az aurát. Az biztos, hogy nem optikai jelenségről van szó, hanem az agykéreg rendellenes működéséről (ha rákeresel arra, hogy "cortical spreading depression", akkor sok forrást fogsz találni hozzá).

2021. aug. 20. 11:57
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
én pénzért bármit is látok
2021. aug. 20. 12:33
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Az ügyfeleik pénztárcájának a tartalmát.
2021. aug. 20. 14:14
 5/8 A kérdező kommentje:

Biztosan vannak penzert lato emberek is, de nem huzhato ra ez sablonosan mindenkire.

[link]

Itt van egy erdekes eset egy szinesztezia nevu erzetosszekapcsolodasrol ( nem talalok ra jobb szot hirtelen ), ami esetleg ennek az alapjat kepezi.

2021. aug. 20. 14:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég, most esett le, hogy te nem a migrénes aurára gondolsz (2. vagyok). Ne haragudj, 24 órás műszakból jöttem ki ma reggel, és ennek megfelelő állapotban voltam.

A kérdésedre válaszolva: az auralátásnak semmiféle természettudományos megalapozottsága nincs. Vagy hiszékeny emberek becsapásáról van szó, vagy pszichiátriai rendellenességeket kísér az a meggyőződés, hogy érzékszerveken túli valóságot "lát" az illető.

2021. aug. 20. 16:04
 7/8 anonim ***** válasza:
72%

az aura látás egy kamu,

van az embernek és az élőlényeknek elektromágneses kisugárzása de nem a látható tartományban, és a kirlián fotó is egy félre magyarázott és értelmezett kamu,

amivel a senkik ,

magukat valakinek állítják be a hiszékenyek előtt.

2021. aug. 20. 19:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Mi az aura definíciója? Definíció híjján miről is beszélünk?

A tudomány jelenlegi eszköztára nem alkalmas a kérdés megválaszolására.

2021. aug. 21. 12:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!